Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Vergisiz verilecek telefon markaları belli oldu

Vergisiz verilecek telefon markaları belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vergisiz telefon uygulaması hakkında merak edilen tüm soruları cevapladı. Detaylar haberde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vergisiz verilecek telefon markaları belli oldu

Milyonlarca öğrencinin sabırsızlıkla beklediği vergisiz cep telefonuna ilişkin detaylar belli oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğrencilerin vergisiz telefonu nasıl alacağını ve hangi şartlarda kimler tarafından kullanılabileceğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, vergisiz cep telefonundan yaklaşık 7 milyon öğrencinin faydalanacağını ve en az 2 sene boyunca sahibinden başkasının kullanamayacağını belirtti.

Hürriyet’e konuşan Bakan Uraloğlu’nun şu detayları belirtti;

“ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil 7 milyon öğrenci yararlanacak. Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak.”

Türkiye’de üretilen telefonları mı kapsayacak?

"Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak.”

Hani markalar var ?

"Türkiye’de üretenler içinde Samsung, General Motor var, Huawei, Apple yok. Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak. 10 GB bedava internet için 3 operatörden teklifleri aldık, kamuya maliyeti yıllık birkaç milyar TL olacak."

Hat ile telefon aynı kişinin üstüne mi olacak?

"Kişinin hattıyla telefonunun mutlaka belli süre uyumlu olması gerekecek yani en az 2 yıl başkası kullanamayacak, başkasına satılamayacak. Bunun takibini biz BTK aracılığıyla yapacağız.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekstil sektöründe büyük kriz! 150 bin kişi artık işsiz

Tekstil sektöründe büyük kriz! 150 bin kişi artık işsiz