Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye'nin yerli haberleşme uydusu Türksat 6A uzayda! İlk sinyal alındı

Türkiye'nin yerli haberleşme uydusu Türksat 6A uzayda! İlk sinyal alındı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın yörüngeye fırlatılmasının ardından ilk sinyal alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın yörüngeye fırlatılmasının ardından uydudan ilk sinyalin alındığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uydu üretiminde yeni bir safhaya geçildiğini belirterek, 'Türksat 6A’nın hizmete girmesiyle Türkiye, haberleşme uydusu üretebilen bir ülke konumuna yükselecek' dedi.

Türkiye'nin Yerli Haberleşme Uydusu Türksat 6A Uzayda! İlk Sinyal Alındı 4

İlk Sinyal Alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, 'Ve uydumuzdan ilk sinyali, planlanan şekilde 67. dakikada başarıyla aldık. Hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı. Uydudan ilk sinyalin alınması, fırlatma ve uydunun roketten ayrılma sürecinin başarıyla tamamlandığını kesinleştirdi.

Türkiye'nin Yerli Haberleşme Uydusu Türksat 6A Uzayda! İlk Sinyal Alındı 2

Fırlatma Gecikti

Türk mühendisler tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, hava koşulları nedeniyle yaşanan 2 saat 10 dakikalık gecikmenin ardından Türkiye saati ile 02.30’da ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde fırlatıldı. Uydunun, 10 ila 15 gün arasında asıl yörüngesine yerleşmesi ve yaklaşık 1 ay içerisinde de aktif hale gelmesi bekleniyor.

Türkiye'nin Yerli Haberleşme Uydusu Türksat 6A Uzayda! İlk Sinyal Alındı 3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 6A’nın yörüngeye fırlatılmasının ardından yaptığı açıklamada, uydu üretiminde yeni bir döneme geçildiğini vurguladı. Erdoğan, 'Türksat 6A’nın hizmete girmesiyle Türkiye, haberleşme uydusu üretebilen bir ülke konumuna yükselecek' dedi.

Türkiye'nin Yerli Haberleşme Uydusu Türksat 6A Uzayda! İlk Sinyal Alındı 3

Erdoğan'dan Açıklama 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılması törenine video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, 'TÜRKSAT 6A ile uydu üretiminde yeni bir safhaya geçmiş bulunuyoruz. Yerli ve milli haberleşme uydumuz 6A, mevcut uyduların yedeklenmesini sağlayacak ve kapasiteyi daha da artıracaktır. 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanması planlanan TÜRKSAT 6A sayesinde Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi daha önce kapsama alanı dışında olan ülkeler, kapsama alanına girecek. Yeni uydumuzla Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfusu 3,5 milyardan 5 milyara çıkaracağız. 6A ile birlikte TÜRKSAT'ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının da ciddi manada artacağına inanıyoruz. Ayrıca TÜRKSAT 6A'nın hizmete girmesi ile Türkiye haberleşme uydusu üretebilen bir ülke konumuna yükselecek. Haberleşme uyduları gibi kritik öneme sahip teknolojilerin dışa bağımlı olmadan üretilebilmesi, milli güvenliğimiz açısından da büyük önem arz ediyor.' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
9 Temmuz 2024 TV yayın akışı! Star TV, Now TV, Kanal D, ATV, TRT 1, TV8 ve Show TV yayın akışı

9 Temmuz 2024 TV yayın akışı! Star TV, Now TV, Kanal D, ATV, TRT 1, TV8 ve Show TV yayın akışı