Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye Siyasi Sahnesine Yeni Bir Soluk! 2024'ün İlk Siyasi Partisi Kuruldu!

Türkiye Siyasi Sahnesine Yeni Bir Soluk! 2024'ün İlk Siyasi Partisi Kuruldu!

Türkiye'nin siyasi arenasına 2024 yılında giren Emekliler Partisi (EP), resmi kayıtların ardından ülkenin ilk emekliler odaklı siyasi oluşumu olarak dikkat çekiyor. Parti, 8 Ocak'ta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tescil edildi ve kuruluşunu sosyal medya üzerinden duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye Siyasi Sahnesine Yeni Bir Soluk! 2024'ün İlk Siyasi Partisi Kuruldu!

Partinin kurucusu ve Genel Başkanı Cengiz Erten, partinin temel ilkelerini 'cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik, devletçilik, inkılapçılık, yurttaşlık' olarak açıkladı. Erten, Facebook üzerinden paylaştığı parti programında ise öncelikli hedeflerinin emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek olduğunu vurguladı.

Milletvekili Maaşı Düşecek

EP'nin parti programında yer alan vaatler arasında eğitim ve sağlık haklarının ücretsiz olacağı, ekonomik kalkınma için yerli üretimin teşvik edileceği, tarıma destek verileceği, Köy Enstitüleri'nin yeniden açılacağı, yabancılara toprak ve mülk satışının durdurulacağı, milletvekili maaşlarının asgari ücretin en fazla 3 katı seviyesine düşürüleceği ve vekillerin emekli maaşının asgari ücret olacağı taahhütleri bulunuyor.

Emeklilikler Partisi (1)-1

Emeklilik Yasasını Düzeltip Yaşam Yartları İyileşecek

Parti lideri Erten, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 'Ana konumuz emekliler ve emeklilik yasasının düzeltilip yaşam şartlarının iyileştirilmesidir. Emeklinin hak ettiği kaliteli ve insanca yaşam sürmesi, temel hedefimizdir. Ülkenin kayıpları kazanca döndüğünde başta emekliler olmak üzere tüm toplum refaha ulaşmış seviyede olacaktır' ifadelerine yer verdi.

Emeklilikler Partisi

Emeklilerin Sesi Olacak

Bu gelişmeyle birlikte, son iki ay içinde Türkiye'de kurulan ikinci emekliler odaklı parti olan EP, emeklilerin sesini siyasi platformda daha güçlü bir şekilde temsil etmeyi amaçlıyor. Daha önce kurulan Türkiye Emekliler Partisi (TEP) ile birlikte, emeklilerin siyasetteki varlığına yeni bir boyut kazandırılması hedefleniyor.

Emeklilikler Partisi (1)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halil Ergün’den Korkutan Haber!

Halil Ergün’den Korkutan Haber!