Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Sürücüler dikkat! D-100'ün Bolu geçişi ağır taşıtlara yasaklandı

Sürücüler dikkat! D-100'ün Bolu geçişi ağır taşıtlara yasaklandı

Bolu Dağı Tüneli çalışmaları nedeniyle 18 Ağustos'ta 14:00-23:00 saatleri arasında D-100'de ağır taşıtlara geçiş yasaklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sürücüler dikkat! D-100'ün Bolu geçişi ağır taşıtlara yasaklandı
KAYNAK: İHA

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönündeki tüpünün uzatılması nedeniyle yapılan çalışmalar, sürücüler için ek zorluklara neden oluyor. Özellikle hafta sonları, D-100 kara yoluna yönlendirilen araçlar, Bolu Dağı geçişinde ciddi bir trafik sıkışıklığı yaratıyor. Bu durumu hafifletmek amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir önlem alındı.

Trafik Yoğunluğunu Azaltmak İçin Yeni Önlemler

31 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, Bolu Tüneli İstanbul yönündeki tüpünde yürütülen uzatma çalışmaları nedeniyle, Anadolu Otoyolu’nun Abant Kavşağı ile Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik kesimdeki trafik D-100 Devlet Yolu üzerinden yönlendiriliyor. Bu durum, özellikle hafta sonları D-100'ün Bolu Dağı geçişinde yoğunluk yaratıyor. Araçlar, bu geçişte zaman zaman saatler süren beklemelere maruz kalabiliyor.

Ağır Taşıtlara Yasak

Yoğunluğu azaltmak amacıyla, 18 Ağustos 2024 Pazar günü saat 14.00 ile 23.00 arasında, D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde ağır taşıtlara geçiş yasağı uygulanacak. Karayolları Genel Müdürlüğü, bu önlemin Bolu Dağı geçişindeki yoğunluğu azaltacağını ve alternatif güzergahta meydana gelen orman yangınının trafik üzerindeki etkisini minimize edeceğini belirtti. Yasak, Ankara tarafındaki şehir çıkış noktaları ve Karadeniz tarafındaki Karabük Kavşağı'ndan itibaren uygulanacak.

Sürücüler Dikkat!

Sürücülerin bu tarihlerde seyahat planlarını gözden geçirmeleri ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri önem taşımaktadır. Yetkililer, trafiğin daha akıcı hale gelmesi için yapılan bu düzenlemelerin sürücüler için olumlu etkiler yaratacağını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mide gribini mevsimsel griple karıştırmayın

Mide gribini mevsimsel griple karıştırmayın