Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sümeyye Erdoğan'ın vakfına özel izin

Sümeyye Erdoğan'ın vakfına özel izin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın başkanlık yaptığı KADEM Vakfı, devlet izni olmadan para toplayabilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sümeyye Erdoğan'ın vakfına özel izin
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın liderliğini yaptığı Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM Vakfı), kamu kaynakları ve imkânlarının kullanılması konusunda gündeme geldi.

KADEM Vakfı'na Özel İzin

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, "İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluşlar" listesine KADEM Vakfı'nı ekledi. Ancak, kanunlara göre bu tür kuruluşların izin almadan bağış toplamaları yasak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla KADEM Vakfı'na bu ayrıcalık tanındı ve devlet izni olmadan para toplama yetkisi verildi.

KADEM Vakfı, 7 Temmuz 2015 tarihinde kuruldu. Kurucular arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra AKP'den eski milletvekili Emine Sare Aydın, Serhat Albayrak'ın eşi Hafize Şule Albayrak ve AKP Milletvekili Mustafa Varank'ın eşi Esra Varank gibi isimler bulunuyor.

KADEM Vakfı gibi izin almadan bağış toplama hakkı verilen diğer kuruluşlar arasında Ensar Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Diyanet Vakfı, İHH, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gibi kuruluşlar bulunmaktadır.

TÜRGEV ve Diğer Vakıflar da Listede

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV, TÜGVA ve İlim Yayma Vakfı da izin almadan yardım toplama hakkı verilen kuruluşlar arasında yer alıyor. Ancak, bazı sivil toplum kuruluşları, örneğin ÇYDD, bu ayrıcalıktan yararlanamamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitim İş'ten Saygı Öztürk'e onur ödülü

Eğitim İş'ten Saygı Öztürk'e onur ödülü