Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Somali Tezkeresi Meclis'ten geçti

Somali Tezkeresi Meclis'ten geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Somali'de 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Somali Tezkeresi Meclis'ten geçti
KAYNAK: İHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Somali'de 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi. TSK, Somali'nin terörizm, deniz haydutluğu, yasa dışı balıkçılık ve her türlü kaçakçılıkla mücadele gibi tehditlere karşı güvenliğinin sağlanması faaliyetlerine destek verecek.

Muhalefet tepki gösterdi

Tezkereye, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve DEM Parti Grubu hayır oyu kullandı. Somali hükümetinin yardım talebinde bulunduğunun belirtildiği tezkere, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.

Tezkere neyi kapsıyor?

Tezkere metninde, Somali ile gerçekleştirilecek bu işbirliğinin, ülkenin ekonomik kaynaklarının güvence altına alınması, dış ticaret ve deniz taşımacılığı açısından kilit önemdeki bölgede istikrara ve güvenliğe katkıda bulunulması, Somali ile dostluğun pekiştirilmesi hedeflendiği belirtildi. Ayrıca, Aden Körfezi, Arap Denizi ve mücavir bölgelerdeki terörizm, deniz haydutluğu ve silahlı soygun eylemlerine karşı yürütülen çabalara Türkiye'nin desteğinin pekiştirilmesi amaçlanıyor.

Somali'deki görev kapsamı

TSK, Somali'nin deniz yetki alanları dahil olmak üzere iki ülke tarafından ortak belirlenecek bölgelerde ve münhasıran tespit edilecek kurallarla görevlendirilecek. Görevlendirme, 2713 (2023) sayılı BM Güvenlik Konseyi kararına ve uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklere uygun bir biçimde yapılacak. Gerektiğinde üçüncü ülkeler ve uluslararası örgütlerle iş birliği imkanları da kullanılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Peru’da iki yolcu otobüsün çarpıştı: 1 öl* 31 yaralı

Peru’da iki yolcu otobüsün çarpıştı: 1 öl* 31 yaralı