Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Sitelere hastane mi geliyor? Sağlık Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Sitelere hastane mi geliyor? Sağlık Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Sağlık Bakanlığı, olası salgın hastalıklara karşı önlemleri güçlendirerek önemli bir adım atıyor. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sitelere hastane mi geliyor? Sağlık Bakanlığı'ndan flaş açıklama
KAYNAK: Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı, olası salgın hastalıklara karşı daha etkili bir hazırlık yapabilmek ve mevcut hastanelerin yükünü hafifletmek amacıyla önemli bir düzenlemeye gidiyor. Bu çerçevede, 150'den fazla bağımsız bölüme sahip sitelerde 7/24 hizmet verecek tam donanımlı sağlık odaları kurulacak. Sağlık odalarında hemşireler görev alacak ve acil durumlar için hızlı müdahale imkanı sunulacak.

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği'nin Onayı

Projeye dair yapılan görüşmeler sonucunda, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği’nin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile gerçekleştirdiği toplantılarda projeye onay verildi. Bakanlık, bu projeyi desteklemek için sitelerin ortak kullanım alanlarından bir kısmını sağlık odalarına tahsis edecek ve gerekli düzenlemeleri yapacak.

Sağlık Hizmetlerinde Verimlilik Artışı

Bu sağlık odaları, tansiyon ölçümleri, düzenli enjeksiyonlar, yaralanmalar ve bulaşıcı hastalıkların etkilerini en aza indirme gibi hastane müdahalesi gerektirmeyen durumlarda çözüm sunmayı hedefliyor. Böylece, şehir trafiği ve hastanelerdeki yoğunluk da azaltılacak. Özellikle maymun çiçeği gibi salgın hastalıklara karşı erken müdahale sağlanması bekleniyor.

Yeni İstihdam Alanları

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, projeyle sağlık sektöründe yeni istihdam alanları oluşturulacağını belirtti. Sandalcı, "Bu proje, sadece Türkiye için değil, dünya genelindeki diğer ülkelere de örnek teşkil edebilir," dedi. Proje kapsamında, birçok hemşire ve sağlık personelinin toplu konut alanlarında istihdam edilmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransa'da Telegram Kurucusu Pavel Durov'a Yönelik Suçlamalar Avukatına Göre 'Saçma'

Fransa'da Telegram Kurucusu Pavel Durov'a Yönelik Suçlamalar Avukatına Göre 'Saçma'