Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “SATTIRMAYACAĞIZ”

“SATTIRMAYACAĞIZ”

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 10 Ağustos tarihli sayımızda, ‘EXPO’yu peşkeş çektirmeyiz’ başlıklı haberimiz sonrası EXPO 2016 alanının satışı ile ilgili Aksu’da EXPO alanında açıklama yaptı. Kaya, “EXPO’nun satışı ile milli servet heba edilecek” dedi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“SATTIRMAYACAĞIZ”

Arda KIR / ÖZEL HABER

1 Milyon 64 bin 287 metrekarelik EXPO Alanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından parsellere ayrılarak satışa sunuldu. Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan alan bir süredir atıl vaziyette idi. EXPO alanının parsel parsel satılmasına ilişkin yaptığımız haberin ses getirmesi sonrası Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı satışa karşı çıkmış; TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu da ortak alanın satışına karşı yasal yollara başvuracaklarını belirtmişti. Son olarak ise tepki İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya’dan geldi. Aykut Kaya’nın açıklamasına İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı yöneticilerinden ve ilçe teşkilatlarından katılım olurken CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız ve parti yöneticileri de katıldı. EXPO alanında yaptığı basın açıklaması ile satışa karşı çıkan Kaya, “Antalya 550 milyon dolarlık para harcanarak yapılmış bir projeydi. Uluslararası tema etkinliklerinin yapılması amacıyla yapılmış olup bugüne kadar sadece 2016 yılında Çiçek ve Çocuk temasıyla Dünya Botanik Expo’su düzenlemiş ve sadece 6 ay açıkmış ve 20 milyon TL gelir elde etmiş. Bunun dışında yerli ve yabancı konserlere ev sahipliği yaptı. Bugünün parasıyla 1,5-2 milyar dolar harcanmış ancak hiçbir verim alınamamış atıl bir duruma düşmüştür” ifadelerini kullandı.

DSC_0770-1

“SİLİKON VADİSİ OLACAKTI”

İYİ Parti Milletvekili Aykut Kaya, “EXPO’nun olduğu yer yayılan ve Antalya merkezine çok yakın stratejik öneme sahip bir yer. Bu tarz önemli yerlerde 121 hektara proje uygulanırken şehri oluşturan dinamiklerin fikirlerin göz önünde bulundurulmasını sağlam fizibilite yapılmasını şehrin 50-100 sene durumu gözetilerek sağduyuyla kabul edilecek projelerin yapılması gerekir. Kalkınma parametreleri, şehrin markalaşması göz önünde bulundurularak, göz önünde, istihdama katkı sunacak, Antalya’ya katma değer sağlayacak projelerin yapılmasını istiyoruz. Bizim gözümüzde dünyanın en güzel şehri olan Antalya’nın herkesin gözünde dünya şehri olduğunu gösterecek projelerin uygulanması gerekir.  EXPO Alanı bizim her zaman gündemimizdeydi. Seçim çalışmalarında defalarca demeç verdik. Milletvekili olmadan önce Partimde Kalkınma Politikalarında Başkan Yardımcılığı görevinde iken Antalya Kalkınma Raporunu hazırlamamıştık. EXPO alanı ne olacak diye fikrimiz sorulduğunda, bu raporda da şuna dikkat çekmiştik, Antalya’mızın tarım ve turizmde öncü bir şehir olduğunu artık teknoloji alanında da bir açılım yapması gerektiğini vurgulamıştık. Teknoloji ve Bilişim Merkezi olarak EXPO Alanı’nın değerlendirilmesini teklif etmiştik. Yine seçimlerde dönemi Dışişleri Bakanı şu anda AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu EXPO’yu silikon vadisi olarak değerlendireceklerini söylenmişti” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2023-08-16 at 18.32.28 (1)

“ORTAK AKILLA PLANLANMAMIŞTI”

“Buradan Mevlüt Bey’e sesleniyorum bu verdiğiniz sözler nereye gitti” diyerek eski Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na konuyla ilgili adım atması gerektiğini belirten Aykut Kaya, “Şimdi, EXPO alanı satışa çıkarıldı. Hepimiz Antalya sevdalısıyız. Bu konuya sahip çıkıp bu satışı iptal edin. Burada ortak akılla bir proje uygulayalım. Antalya hepimizin. Ulu Önder Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demişti. Buradan kastı aynı zamanda bu tarz millî servetlerin de muhafaza edilip gelecek nesillere aktarılmasını vurgulamıştır. Biz buralara sahip çıkarak payidar kalabiliriz. Antalya sevdalısı bir kardeşiniz olarak iktidar vekillerine sesleniyorum. Böylesi kıymetli bir alanın satışı Antalya’ya en büyük ihanetlerden biri olacaktır. Zamanında ‘ben yaptım oldu’, ‘ben ne dersem o’ mantığıyla tarım açısından verimli, Antalya’nın stratejik bir noktasında yer alan 121 hektar arsa üzerine yapılan bu proje bugün 

atıl bir halde satışa çıkarılıyor. Bu alan kurulurken yatırım fizibilitesi iyi yapılmamış, şehrin dinamikleri dikkate alınmamış ve ortak akılla bir proje başlatılmamıştı. 550 milyon dolarlık yatırımdan 20 milyon TL civarında bir gelir elde edilmesi milli servetin heba edildiğini göstermektedir” dedi.

“SATIŞIN KARŞISINDAYIZ”

Kaya, “EXPO arazisi inşaat firmalarına satılamayacak kadar stratejik bir alandır. Aksu’ya, Antalya’ya ve ülkemize katma değer sağlayacak, Antalya’nın istihdamını artıracak ve marka değerine katkı sunacak bir projenin ortak akılla, şehrin dinamikleriyle ele alınması ve hayata geçirilmesi gerekmektedir. 2016’dan bu yana EXPO Alanı’nda, Formula 1 tesisi inşası, tema park, sağlık turizmi merkezi, yeni EXPO fuarları yapılması, Antalya Müze olarak kullanılması, gibi pek çok görüş ortaya atılmıştır. Gerek Antalya Kalkınma Raporu’nu hazırlarken gerek çeşitli vesilelerle basına yaptığımız açıklamada Antalya’nın tarım ve turizmde öncü olmuş bir şehir olduğunu ancak teknoloji anlamında da bir sayfa açması gerektiğini vurgulamıştık. EXPO Alanı’nın ülkemizin Silikon Vadisi yapılması gerektiğini ısrarla söylemiştik. Bunun üzere Dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bölgede Bilişim Alanı oluşturmak için kolları sıvadığını ifade etmişti. Görüyoruz ki, seçim döneminde halkımıza verilen sözler unutuldu. Dış ticaret açığı veriyoruz, kaynak arıyoruz ama EXPO Alanı’nı parsel parsel satarak ne ülkemizin ne de Antalya’nın ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Aksine EXPO Alanı’nı inşa ederek, yeniden değerlendirerek ve burasını Teknoloji ve Bilişim Merkezi yaparak, Antalya’mıza ve ülkemize katma değer kazandırabiliriz. EXPO alanının parsel parsel ayrılarak satılmasına karşıyız. Tüm STK’ları ve Antalyamızın dinamiklerini bu satışa karşı çıkmaya davet ediyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bu satışı durdurması çağrısında bulunuyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ALANYASPOR 2 İSİMLE YOLLARINI AYIRDI

ALANYASPOR 2 İSİMLE YOLLARINI AYIRDI