Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Özel okullarda kademeli zam: Oranları okul belirleyecek

Özel okullarda kademeli zam: Oranları okul belirleyecek

Özel okul ücretlerine yüzde 60 zam bekleniyor, bu fiyat artışı farklı sektörlerdeki genel eğilime paralel olarak gelişiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özel okullarda kademeli zam: Oranları okul belirleyecek
KAYNAK: Haber Merkezi

Asgari ücret, memur ve emekli zamlarının belirlenmesinin ardından özel okullarda yaşanan fiyat artışları gündeme geldi. Geçen yıl uygulanan formül doğrultusunda bu yılki zam oranının yüzde 60 olması bekleniyor. Ancak, çocuklarını özel okullarda eğitim alan aileler, bu karara tepki gösteriyor.

Özel Okullarda Velilerle Fikir Ayrılığı Gelişiyor

Özel okullar arasında ve veliler arasında yüzde 60'lık zam oranına dair farklı görüşler bulunuyor. Özel okul temsilcileri, gelir ve giderlerini gerekçe göstererek en az yüzde yüz zam talep ettiklerini belirtiyorlar.

Zam Onaylanırsa Ne Tür Değişiklikler Olacak?

Eğer söz konusu yüzde 60'lık zam oranı kabul edilirse, 150 bin TL olan kolej ücreti 235 bin TL'ye çıkacak. Milli Eğitim Bakanlığı henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil. Ancak, velilerin tepkilerinin dikkate alınıp alınmayacağı merak konusu.

NTV muhabiri Beyzanur Özer özel okul zammına ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Geçen yılın formülüne göre, ÜFE ve TÜFE'nin toplamı ikiye bölünüp üzerine 5 puan eklenerek bir oran belirlenmişti. Bu yıl da aynı formülün uygulanacağı belirtiliyor. Ancak, bu oranın yüzde 60 olması beklenirken, bazı okulların bu oranın iki katı fiyat artışı talep ettiği biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
New York'ta Sinagog baskını: Yer altında gizli tüneller bulundu

New York'ta Sinagog baskını: Yer altında gizli tüneller bulundu