Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem ‘Önceliğimiz kamu yararı’

‘Önceliğimiz kamu yararı’

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu; Boğaçayı projesi, Kruvaziyer liman ve 1/25000’lik plan gündemi ile toplandı. TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer, her iki proje ve plan ile ilgili uzman odaların çalışma yapacağını ve bu çalışmanın kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Tuncer, meslek odaları olarak önceliklerinin yaşanabilir bir Antalya ve kamu yararı olduğunu da kaydetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Önceliğimiz kamu yararı’

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu; Boğaçayı projesi, Kruvaziyer liman ve 1/25000’lik plan gündemi ile toplandı. TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncerher iki proje ve plan ile ilgili uzman odaların çalışma yapacağını ve bu çalışmanın kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Tuncermeslek odaları olarak önceliklerinin yaşanabilir bir Antalya ve kamu yararı olduğunu da kaydetti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu; Boğaçayı projesi, Kruvaziyer liman ve 1/25000’lik plan gündemi ile toplandı. TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer, her iki proje ve plan ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

 

ÖNCELİĞİMİZ KAMU YARARI

Vahap Tuncer, meslek odalarının önceliğinin yaşanabilir bir Antalya ve kamu yararı olduğunu belirterek, “Bizler kamu yararına hizmet veren kurumların temsilcisiyiz. Dolayısıyla kamu yararını düşünüyoruz. Kentimizin daha iyi olması için mücadele ediyoruz. Bir de Antalya’ya yapılan yatırımların zararı olmasını istiyoruz. TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu olarak toplandık. Bu toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği Boğaçayı ve Kruvaziyer liman projesi ile 1/25000’lik planı konuştuk. Önceliğimiz yaşanabilir bir Antalya ve kamu yararı” diye konuştu.

 

SONUÇLARI PAYLAŞACAĞIZ

Tuncer, Boğaçayı ve kruvaziyer liman projesi ile 1/25000’lik plan ile ilgili uzman odaların çalışma yapacağını hatırlatarak, “Özellikle Boğaçayı Projesi’nde denizin 750 metre içeri alınmasının getireceği sıkıntı değerlendirildi. Uzman odalar bu konuda bir çalışma yapacaklar. O çalışmalar değerlendirilerek ondan sonraki süreçte neler yapacağımızı tekrar planlayacağız. Bu söylediklerim, kruvaziyer liman projesi ile 1/25000’lik plan için de geçerli. Açıkçası bu bir ön bilgilendirme toplantısıydı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının bize yaptığı bir bilgilendirme vardı. O bilgilendirme sonrası biz de kendi içimizde bağımsız bir değerlendirme yaptık. Arkadaşlarımız bu konuda çalışacak ve önümüzdeki hafta tekrar toplanıp değerlendireceğiz. Her iki proje ve planda yapılan değerlendirmeler sonucu bir takım sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Ama Boğaçayı ve Kruvaziyer liman projesi ilgili çekincelerimiz var. Bu yüzden iki projenin de yaratacağı sonuçları uzman odaların yaptığı çalışmalardan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Antalya işbaşında!

İYİ Antalya işbaşında!