Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Müslüm Gürses Kimdir? Nerelidir? Neden Öldü? Ne zaman Öldü?

Müslüm Gürses Kimdir? Nerelidir? Neden Öldü? Ne zaman Öldü?

Sevilen arabesk sanatçısı Müslüm Gürses kimdir? Hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. Müslüm Gürses Kimdir? Nerelidir? Neden Öldü? Ne zaman Öldü? İşte detaylar.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Müslüm Gürses Kimdir? Nerelidir? Neden Öldü? Ne zaman Öldü?
MUHABİR: Kamer Durdu

Sevilen arabesk sanatçısı Müslüm Gürses kimdir? Hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. Müslüm Gürses Kimdir? Nerelidir? Neden Öldü? Ne zaman Öldü? İşte detaylar.

Müslüm Gürses Kimdir?

Müslüm Gürses, asıl adıyla Müslüm Akbaş, 7 Mayıs 1953’te Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde dünyaya geldi. Tarım işçisi olan ailesi, ekonomik sıkıntılar nedeniyle Gürses daha 3 yaşındayken Adana’ya göç etti. İlkokuldan sonra eğitim hayatına devam edemeyen Gürses, bir süre ayakkabı tamirciliği ve terzilik yaptı.

Müzik Hayatına Adım Atışı

Babasının engellemelerine rağmen, annesinin desteğiyle 1967’de, henüz 14 yaşındayken, Adana’da bir çay bahçesinde düzenlenen ses yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Bu yarışma sonrasında “Gürses” soyadını kullanmaya başladı.

Müzik Kariyerinin Gelişimi

Müslüm Gürses, müzik kariyerine Adana’da bir çay bahçesinde türkü söyleyerek başladı. Ancak işlerin iyi gitmemesi üzerine terziliğe geri döndü. İlk plağı “Emmioğlu/Ovada Taşa Basma” büyük başarı elde etti. 29 Mayıs 1969’da babası tarafından annesi öldürüldü ve bu olay, Gürses’in hayatında büyük bir sarsıntı yarattı.

Arabesk Müziğin Usta İsmi

Gürses, “Sevda Yüklü Kervanlar” adlı şarkısıyla adını geniş kitlelere duyurmayı başardı. Bu şarkısı, 300 bin basılarak dönemin rekorunu kırdı. Askerliğini Mamak’ta yapan Gürses, vatani görevini tamamladıktan sonra Burhan Bayar’ın bestelerine yer verdiği çok sayıda plağı hayranlarıyla buluşturdu.

Trafik Kazası ve Sonrası

1978 yılında Anadolu turnesi dolayısıyla Tarsus’tan Adana’ya dönerken trafik kazası geçirdi. Kazada, alnı ciddi biçimde zedelenen sanatçının başına, beynini koruyacak plaka takıldı. Gürses, kazadan dolayı koku alma duyusunu yitirdi. İşitme duyusu da ciddi biçimde zarar gören sanatçı, yavaş konuşmaya başladı.

Müzik Dünyasında İkinci Büyük Çıkışı

Usta sanatçı, 1990’lı yılların başında “Özür Diliyorum Senden”, “İsyankar” ve “Ben İnsan Değil miyim?” albümleriyle müzik dünyasında ikinci büyük çıkışını yakaladı. Arabesk dünyasına adını altın harflerle yazdıran Gürses, şarkılarında kendisini çaresiz, umutsuz hissedenlerin hislerine tercüman olmaya çalıştığını dile getirdi.

Hayranları tarafından “Müslüm Baba” lakabıyla anılan ünlü arabesk sanatçısı Müslüm Gürses, Türk müzik tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Hayranları tarafından “Müslüm Baba” lakabıyla anılan ünlü arabesk sanatçısı Müslüm Gürses 3 Mart 2013 tarihinde 60 yaşında vefat etti.
15 Kasım 2012 tarihinde geçirdiği by pass ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırılan Müslüm Gürses’in ölüm nedeni akciğer ve kalp yetmezliğidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fırsatçılar harekete geçti! Et fiyatları da tavan yaptı

Fırsatçılar harekete geçti! Et fiyatları da tavan yaptı