Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Muratpaşa'da İç Borçlanma Talebi

Muratpaşa'da İç Borçlanma Talebi

Muratpaşa Belediyesi, Şubat Ayı Meclisi’nde 229 milyon TL değerinde iç borçlanma yapılabilmesi için bir teklif sunacak

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muratpaşa'da İç Borçlanma Talebi
MUHABİR: Kamer Durdu

Muratpaşa Belediyesi, Şubat Ayı Meclisi’nde 229 milyon TL değerinde iç borçlanma yapılabilmesi için bir teklif sunacak. Bu teklif, meclis gündeminin 6. maddesinde yer alıyor ve tek seferde kullanılmak üzere planlanmakta.

Meclis Toplantısı ve Borçlanma Teklifi

Muratpaşa Belediye Meclisi’nin seçim öncesindeki sondan bir önceki toplantısı bugün saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Mecliste bulunan 6. maddede yer alan bilgilere göre, Belediye 229 milyon TL’lik iç borçlanma için teklifini Meclis’in takdirine sunacak.

Teklifin Detayları

Teklifte, Belediye’nin hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesi, cari yılda bütçe harcama süreçlerinin yönetilmesi, yatırımların tamamlanması, verimlilik, etkinlik ve nakit akış planlaması gibi konularda gereken özenin elden bırakılmaması ve sürdürülebilir bütçe yönetiminin devamlılığının sağlanması amacıyla ihtiyaç duyulması halinde, 2024 yılı bütçesinde bulunan yedek ödeneğe karşılık olarak, cari yıl içerisinde kamu veya özel bankalardan kısım kısım veya tek seferde kullanılmak üzere 229.000.000,00 TL iç borçlanma yapılabilmesi öneriliyor.

Ayrıca, bankaların talep etmesi durumunda, Belediye’nin tahsil ettiği veya resmi hesaplarına yatan çeşitli vergi gelirlerinin ve İller Bankası’ndan alınan payların çekilen borç karşılığı teminat olarak gösterilmesi veya temlik verilmesi, Belediye’nin mülkiyetindeki taşınmazların borçlanma karşılığı teminat olarak gösterilmesi ve İller Bankası’ndan teminat mektubu alınması gibi işlemler için Belediye Başkanı Av. Ümit UYSAL’a yetki verilmesi öneriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Hırsızlık: Kaşla Göz Arasında Çaldı

Alanya’da Hırsızlık: Kaşla Göz Arasında Çaldı