Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem MSB HİSAR-O’nun yeni görüntülerini paylaştı

MSB HİSAR-O’nun yeni görüntülerini paylaştı

Milli Savunma Bakanlığı, HİSAR-O'nun yeni görüntülerini paylaşarak Türkiye'nin hava savunma kapasitesini güçlendirdiğini gösteriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MSB HİSAR-O’nun yeni görüntülerini paylaştı
KAYNAK: İHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Savunma Tugay Komutanlığı envanterinde bulunan orta irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR-O'nun son görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

MSB, HİSAR-O'nun Özelliklerini Açıkladı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Hava Savunma Tugay Komutanlığının envanterinde yer alan HİSAR-O'nun kritik tesislerin, noktaların ve birliklerin hava savunma görevlerini yerine getirmek üzere tasarlandığı vurgulandı. Sistemin, hedef tespiti, teşhisi, sınıflandırması, takibi, komuta kontrolü ve atış kontrolü gibi fonksiyonları dağıtık ve esnek bir mimaride gerçekleştirebildiği belirtildi.

HİSAR-O sistemi bataryasının, 3 adet Füze Fırlatma Aracı, 1 adet Orta Menzilli Hava Savunma Radarı, 1 adet Atış Kontrol Merkezi ile ilave destek üniteleri ve araçlarından oluştuğu ifade edildi.

MSB HİSAR-O’nun yeni görüntülerini paylaştı

HİSAR-O'nun Rolü ve Önemi

HİSAR-O'nun, kritik tesislerin, noktaların ve birliklerin hava savunma görevlerini yerine getirmede kritik bir rol oynadığına dikkat çekildi. Sistemin, Türkiye'nin hava savunma kapasitesini güçlendirmekte ve ülkenin savunma sanayisindeki yerli üretim yeteneklerini göstermekte önemli bir rol üstlendiği belirtildi.

MSB HİSAR-O’nun yeni görüntülerini paylaştıMSB HİSAR-O’nun yeni görüntülerini paylaştı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Galatasaray derbisi VAR hakemi açıklandı

Beşiktaş Galatasaray derbisi VAR hakemi açıklandı