Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem MSB Açıkladı: Mezun Teğmenlerle İlgili Yeni Gelişme!

MSB Açıkladı: Mezun Teğmenlerle İlgili Yeni Gelişme!

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Harp Okulu mezunlarının "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını içeren görüntüleriyle ilgili inceleme devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
MSB Açıkladı: Mezun Teğmenlerle İlgili Yeni Gelişme!
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin sosyal medyada paylaşılan "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı içeren görüntüleriyle ilgili inceleme sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olaylara disiplin anlayışıyla yaklaştığı ve işlemleri hukuki ve mevzuat çerçevesinde gerçekleştirdiği belirtildi.

MSB Açıkladı: Mezun Teğmenlerle İlgili Yeni Gelişme!

İnceleme Süreci Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrası kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili başlatılan incelemenin devam ettiğini duyurdu. Aktürk, “Olay her yönüyle büyük bir titizlik ve hassasiyetle araştırılmakta ve incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre disiplin mevzuatı kapsamında gereken işlemler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Görüntülerdeki andın ise ilk kez 29 Ocak 1999’da yönergeye eklendiği ve mezuniyet törenlerinde uygulanmaya başlandığı belirtildi. Ancak, 29 Mart 2023’te yönergede yapılan değişiklikle, törenlerdeki mezuniyet andının güncel haline getirildiği açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de lobi atağı! Başkan Seçer oda, dernek ve STK'larla görüştü

Mersin'de lobi atağı! Başkan Seçer oda, dernek ve STK'larla görüştü