Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Akşener, İçişleri Bakanlığı'ndaki "paralel seçim takip sistemi" iddialarını değerlendirdi

Akşener, İçişleri Bakanlığı'ndaki "paralel seçim takip sistemi" iddialarını değerlendirdi

Meral Akşener, FOX TV'de dün katıldığı programda "paralel seçim takip sistemi" iddialarıyla ilgili; "bütün mesele psikolojik bir harp, Sayın Erdoğan'ın gözüne girme çabası var" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akşener, İçişleri Bakanlığı'ndaki "paralel seçim takip sistemi" iddialarını değerlendirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; İçişleri Bakanlığı’nda paralel bir seçim takip sistemi kurulduğu yönündeki tartışmaları değerlendirdi. Akşener, “Bu arkadaş, canını istediğini yapabilir. Bu suç. Ama bu suç, her şeyden evvel yargının müdahale edeceği bir suç… Bütün mesele bir psikolojik harp. Bir taraftan bizlerle ilgili, bir taraftan Sayın Erdoğan’ın gözüne girme çabası var” yanıtını verdi.  

“HER ŞEYDEN EVVEL YARGININ MÜDAHALE EDECEĞİ BİR SUÇ…”

Akşener; CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in, İçişleri Bakanlığı’nda paralel bir seçim takip sistemi kurulduğunu tespit ettiklerini yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine şunları söyledi:

“Kaymakamlar, valilerin büyük bir çoğunluğu AKP’nin ilçe başkanlığı makamı olmakla birlikte bu ülkenin yetiştirdiği elbette her bakanlıkta bu ülkenin hafızası gibi kalmış doğru dürüst bürokratlar da var. Bu arkadaşın bakanlığı döneminde AKP’liler polis dövdü. Bu arkadaşın bakanlığı döneminde polis, AKP’li olmayan insan dövdü. Böyle bir saçmalık var.

Polislerimizi siyasiler dövmeyecek, vatandaşlar dövmeyecek, tokatlamayacak. Polis müdür çıkıp ‘hazır ol’da, gençlik kolları başkanı yanında emniyet müdürü kalkıp ‘hazır ol’da selam durmayacak. Ama polis de hukuka uygun, adaletin yargının bağımsız olduğu bir sistem içinde vatandaş polis ilişkisi kuracak.

Bunu neden söyledim, bu kaymakamlar için de valiler için de geçerli. Öyle bir şey var ki İçişleri Bakanı’nın ya da başka bir bakanın yanlış bir talimatı verdiğinizde uygulamama hakkı vardır. Yazılısını ister; yazılısı da hukuka aykırı ise onu da uygulamama hakkı vardır ve siz onu görevden aldığınızda mahkeme iade eder. Bütün bunlar ortadan kalktı. Yargı devreden çıkınca bu böyle oluyor. Bu arkadaş, canını istediğini yapabilir. Bu suç. Ama bu suç, her şeyden evvel yargının müdahale edeceği bir suç.

“BÜTÜN MESELE BİR PSİKOLOJİK HARP”

Bütün mesele bir psikolojik harp. Bir taraftan bizlerle ilgili, bir taraftan Sayın Erdoğan’ın gözüne girme çabası var. Ama İstanbul örneğinden kimse korkmasın. Bütün abidik gubidikler, bütün hileler sandığın başında olur. Onun için de Millet İttifakı’nın iki partisi olarak biz oraya insan verebiliyoruz. Bizim arkadaşlarımız orada, aynı İstanbul’da olduğu gibi ıslak tutanaklar olmamış olsaydı 13 bin 500 fark kalıcı olamazdı. Ne yaptılar? İptal ettiler. İptal edince ne oldu? 805 bin fark attı. Yani AKP’Li seçmen de oy verdi. Şimdi bu millet, iradesine el uzatmaya uyuz olur. Onun için biz darbelerden çok hızlı çıktık. Onun için paşaların işaret ettiği yere değil, tam tersine verildi. O ‘darbeci’ diyerek iradeye el uzatıyor. Şimdi vatandaşın iradesine siz darbe dediğiniz andan itibaren, kendi partinize oy vermeyenleri hain, terörist, vatan haini, işgalci dediğiniz andan itibaren ötesine gidiyorsunuz demektir. Bu normallik değil. Bunların cezai ehliyetleri yok.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Buzdolabı değiştirir gibi Tayyip Bey’i de değiştiriyoruz"

"Buzdolabı değiştirir gibi Tayyip Bey’i de değiştiriyoruz"