Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Mavi Vatan Tartışmasına Antalya'da Tepki! "Mavi Vatan Hassasiyetimizdir"

Mavi Vatan Tartışmasına Antalya'da Tepki! "Mavi Vatan Hassasiyetimizdir"

CHP’li Milletvekili Namık Tan’ın Mavi Vatan’ı ‘masal’ olarak nitelendirmesi tepki çekti. Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, “Mavi Vatan hassasiyetimizdir” dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mavi Vatan Tartışmasına Antalya'da Tepki! "Mavi Vatan Hassasiyetimizdir"
MUHABİR: Arda KIR

G Th D Q Rw W0 A A56 Id

Türkiye’nin Ege’de ve Akdeniz’de yıllardır Yunanistan ile yaşadığı kıta sahanlığı sorunu devam ederken Mavi Vatan tartışmaları ülke gündemine oturdu. CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın Mavi Vatan’ı ‘masal’ olarak nitelendirmesine tepkiler büyüdü. Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü Akdeniz Gerçek’e yaptığı açıklamada, “Vatan ne kadar kutsal ve siyasete malzeme yapılamayacak kadar hassas bir konuysa; Mavi Vatan’da aynı kutsallıktadır, milli hassasiyetimizdir. Vatanımızın birliği bütünlüğü gibi Mavi Vatan’ımızın bütünlüğü de tartışılamaz” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 02 At 09.24.26

“VATAN TOPRAĞINDAN FARKI YOKTUR”

Başkan İzzet Ünlü, “Türkiye’nin yüzölçümü 784 bin kilometre kare değildir, bu eksik bilgidir. Türkiye 784 bin kilometre kare kara ve 462 bin kilometrekarelik Mavi Vatan olan denizleriyle birlikte, toplam 1 milyon 246 bin kilometre karelik bir ekonomik ülke yüz ölçümüne sahiptir. Mavi Vatan siyaset üstü bir kavramdır. Görüşü her ne olursa olsun vatanını seven her bir ferdin kutsal görmesi gereken; vazgeçilemez, vatan toprağından farkı olmayan milli değerdir. Mavi Vatan adı üstünde Vatan’dır Vatan ne kadar kutsal ve siyasete malzeme yapılamayacak kadar hassas bir konuysa; Mavi Vatan’da aynı kutsallıktadır; milli hassasiyetimizdir. Vatanımızın birliği bütünlüğü gibi Mavi Vatan’ımızın bütünlüğü de tartışılamaz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dalaman Havalimanı'nda 2 milyon yolcu uçtu

Dalaman Havalimanı'nda 2 milyon yolcu uçtu