Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Manavgat Çağrıda Bulundu! Manavgat O Karardan Muaf Mı Olacak?

Manavgat Çağrıda Bulundu! Manavgat O Karardan Muaf Mı Olacak?

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasında turizm bölgelerinin muaf tutulması gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat Çağrıda Bulundu! Manavgat O Karardan Muaf Mı Olacak?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Ticaret Bakanlığı'nın 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan bu uygulamanın, turizm bölgelerindeki işletmeler için ciddi zorluklar doğuracağını belirten Güngör, turizm bölgelerinin sezon dışında kapalı olduğunu ve bu dönemde ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Güngör, bu işletmelerin kış boyunca turizm sezonuna hazırlık için ağır mali yükler altına girdiğini ve yeni uygulamanın işletmelerin ekonomik dengelerini olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Sektör Temsilcilerinden Tepki

Turizm bölgelerinde faaliyet gösteren işletmelerin kira maliyetlerinin yüksek olduğunu ve personelin çoğunun da ciro üzerinden maaş aldığını belirten Güngör, Pazar günleri iş yapamamanın hem işletme sahiplerini hem de turistleri olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Ayrıca, uygulamanın yasal olmayan işletmelerin ortaya çıkmasına ve turizm sektöründe ciddi ekonomik kayıplara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Ticaret Bakanlığı'nın Kararı ve Tepkiler

Ticaret Bakanlığı, 18 Ağustos 2022 tarihinde berber, kuaför ve güzellik salonları için haftanın bir günü kapalı olma kararını tüm valiliklere göndermişti. Ancak sektörden gelen yoğun tepkiler üzerine bu kararın uygulanması 1 Temmuz 2024 tarihine ertelenmişti. Antalya Valiliği ise Pazar günleri için bu kuralın geçerli olacağını duyurarak, işletmelerin bu kurala uymaması durumunda idari yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aşurenin faydaları nelerdir? Aşure nasıl yapılır?

Aşurenin faydaları nelerdir? Aşure nasıl yapılır?