Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem L park tarih oluyor! Yeni direksiyon sınavı kuralları açıklandı

L park tarih oluyor! Yeni direksiyon sınavı kuralları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, paralel park kurallarını değiştirip L parkı kaldırıyor. Sınav süresi uzayacak, aday sayısı azalacak. Yeni düzenleme Ocak 2025'te başlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
L park tarih oluyor! Yeni direksiyon sınavı kuralları açıklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü adaylarından gelen geri bildirimler doğrultusunda ehliyet sınavında önemli değişiklikler yapma kararı aldı. Özellikle, paralel park ve L park uygulamalarında yapılan düzenlemeler dikkat çekiyor.

Paralel Parkta Yeni Hak

Yeni düzenlemelere göre, sürücü adayları direksiyon sınavında paralel park konusunda daha esnek bir uygulama ile karşılaşacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla, adaylar paralel parkı düzgün yapamadıklarında bir kez daha deneme şansı elde edecek. Bu değişiklik, en çok zorlanan park türü olan paralel park konusunda sürücü adaylarına ek bir hak tanıyor.

L Parka Yenilikler

Ehliyet sınavlarında sıkça karşılaşılan bir diğer park türü olan L park da değişikliklere uğruyor. Eski sistemde, L park için aracın 90 derecelik açıyla dar bir alana park etmesi bekleniyordu. Ancak yeni yönetmelikte, 90 derecelik açı uygulaması kaldırıldı ve adayların, aracı oval bir alandan sonra dar bir alana park etmeleri gerekecek. Ayrıca, eski sistemde arka kısımda bulunan dubaların yer almayacağı yeni L park alanında da sürücülere iki hak tanınacak.

Sınav Süresi ve Aday Sayısında Düzenleme

Yapılan düzenlemeyle birlikte sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarılacak. Ayrıca, sınava giren aday sayısı 12'den 10'a düşürülecek, yani komisyon bir gün içerisinde en fazla 10 sürücü adayını sınavdan geçirebilecek.

İki Farklı Güzergah

Yeni yönetmelikte sınav güzergahları ile ilgili de değişiklikler yapılacak. Artık sınavlar için iki farklı güzergah bulunacak ve adaylar hangi güzergah üzerinde sınava gireceği, komisyon tarafından çekilen kura ile belirlenecek.

Yeni Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Ehliyet sınavındaki bu önemli değişikliklerin ne zaman uygulanacağı ise merak konusu. Yeni düzenlemelerin, Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor. Bu tarihten itibaren, yeni kurallar geçerli olacak ve sürücü adayları bu değişikliklerle karşılaşacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da eve giren beklenmedik misafir paniğe neden oldu

Hatay'da eve giren beklenmedik misafir paniğe neden oldu