Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Kırcami planları hukukla çözülür

Kırcami planları hukukla çözülür

Ünlü avukat Kırcami ile ilgili çözüm yolunu gösterdi. Deneyimli hukukçu ve siyasetçi Cengizhan Gököz, 30 yıldır çözülemeyen Kırcami planlamasının hep seçim malzemesi haline getirildiğini ve her seferinde yargıdan döndüğünü belirterek, “Kırcami’de önceliğiniz de hukuk olacak. Hukukun dışına kesinlikle çıkmayacaksınız” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırcami planları  hukukla çözülür

Antalya siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan ünlü hukukçu Cengizhan Gököz, 30 yıldan bu yana bir türlü sonuca bağlanamayan ve adeta yılan hikayesine dönen Kırcami’nin imarı konusunda Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulundu. Konunun Kırcami halkı açısından son derece önemli olduğunu altını çizen Gököz, bölge halkının siyasilere gösterdiği tepkinin son derece normal olduğunu ancak bu planlamanın yine siyasilerin elini taşın altına koymasıyla çözülebileceğini iddia etti.

SEÇİMİ KAZANMA UĞRANA..

Yıllardır konuyu yakından takip etiğini kaydeden Gököz, “Siyasiler, vatandaşa herhangi bir konuda ya söz vermeyecek ya da verdiği konuda en azından asgari bir inceleme yapacak. Kırcami konusu yıllardır Antalya’nın gündemindedir ve her seçim döneminde de mutlaka gündeme gelir. Her siyasi parti de bölge halkının zoruyla, seçimi kazanmak uğruna mutlaka bir şeyler yapmak ister. Bu konuda hep popülist hareket edildi. Bu şekilde oradan oy devşirilmeye çalışıldı. Ama bunlar hukuku bir altyapı hazırlanmadan yapıldı ve Kırcami hep seçim arifesinde gündeme getirildi” dedi.

YARGIDAN DÖNECEĞİ BELLİYDİ

Meclis üyeliği yaptığı yıllarda 1/25 binlik planları incelediğini ve o zaman da planların özensiz hazırlandığına şahit olduğunu kaydeden Gököz, “Kırcami’nin önemli bir bölümünün düdenin taşkın alanı içerisinde olduğu unutulmuştu. Hatta bu iddiayı daha da ileriye götüreyim, Antalya havaalanı bile o taşkın planın içerisinde kalıyordu. Toprak Koruma Kurulu kararına hiç itibar edilmemişti.

Bunun yanında o bölgedeki bir takım hukuksuz yapı kooperatiflerini hukuka uygun hale getirmek için uğraşıldı. Her şey oy için yapıldı. Kırcamili’nin derdi ve isteklerine hep arka planda tutuldu. Ama planların hukuksuz ya da yetersiz olduğunu hep bölge halkından bir şekilde sakladılar. Konunun uzmanları her seferinde bu planların yargıdan döneceğini konusunda hemfikirdi” diye konuştu.

KIRCAMİLİ’NİN DE KUSURU VAR

Kırcami halkının çok büyük mağduriyetleri olduğunu ancak olaya tek taraflı bakılmaması gerektiğini hatırlatan Cengizhan Gököz, şöyle konuştu: “Siyasetçilere yapamayacağı işi, ‘çözerseniz oy vereceğiz’ diyerek yaptırmaya çalıştılar. Onları yanlışa hukuken azmettirdiler. Buna iki taraflı bakmak lazım. Kırcamili’nin bunda kusuru yok mu? Tabii ki var. Ancak bu siyasetçilerin yanlışlarını tabii ki görmemize engel olmamalı. O insanlar hep oy deposu olarak görüldü, mağduriyetleri maalesef kullanıldı.”

ÖZEL BİR PLANLA ÇÖZÜLÜR

Gököz, açıklamasının sonunda Kırcami’nin planlamasının çok özel bir planlamayla çözülebileceği müjdesini de verdi. Gököz şöyle dedi: “Kırcami şuanda Antalya’nın betonlaşmamış tek alanı. Siz orada bir planlama yapacaksanız birçok şeye dikkat etmek zorundasınız. Dolayısıyla orada yapacağın planlama hiçbir konuda eksik olmayacak. Önceliğinizde hukuk olacak, hukukun dışına kesinlikle çıkmayacaksınız. Kırcami halkı haklı olarak, bitişikteki amcasının oğlunun 15 katlı binasını kendi arazisinde yapmak istiyor. Sıkıntının büyük bir bölümü de bu ancak üzerine basarak söylüyorum, Kırcami’nin planlaması çok özel bir planlamayla çözülebilir. Ancak bunun bütün plan değerlerine uygun yapılması lazım. Kırcami sorununu siyasiler olmadan da çözmenin imkanı yoktur. Bunu da unutmamak lazım.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

   

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Torosların zirvesinden fışkıran güzellik

Torosların zirvesinden fışkıran güzellik