Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem KAYA: CANIMIZ YANDI AMA CAN YAKMADIK

KAYA: CANIMIZ YANDI AMA CAN YAKMADIK

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Antalya Şube Başkanı Dursun Kaya, Madımak Katliamı’nın suçlularından olan Hayrettin Gül’ün affedilmesi ile ilgili konuştu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYA: CANIMIZ YANDI AMA CAN YAKMADIK

Arda KIR

2 Temmuz 1993’te 33 kişinin yakılarak katledilmesine ilişkin Sivas Katliamı davasında idama mahkum edilen Hayrettin Gül’ün ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilen cezası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile kaldırıldı. Konuyla ilgili konuşan Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Dursun Kaya, “Biz Aleviler, yaşamın her alanında doğru ve dürüst şekilde davranırız. Buna da çok önem gösteririz. 1993 yılında yaşanan bu acı olayda suçu kesinleşmiş olan birisinin affedilmesi bence mümkün değildir. Bu katliam insanlığa, kardeşliğimize, ülkemizin bütünlüğüne karşı yapılmış bir katilamdır. Tam 30 yıldır katliam yapanlar cezalandırılmamıştır. Bu süreçte görevini yapmayanlar insanlık  tarihinin utanç sayfalarına tek tek eklenecektir” dedi.akd-dursun-kaya-2-scaled

“KATİLLER AFFEDİLMEMELİ”

Başkan Dursun Kaya, “Biz Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet’te barış ve huzur içinde yaşamaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Yıllarca Aleviler ötekileştirildi itildi kakıldı ama kimsenin boyunduruğu altına da girmedi. Maraş, Sivas gibi bir çok katliamı yaşadı; canı yandı ama can yakmadı. İnsanı insan olduğu için sevdi.madimak-foto-1280x720 Hangi dinden hangi mezhepten olursa olsun bir insanın öldürülmesinin affı olamaz. Canları diri diri yakan bu katillerin cezası en ağır şekilde uygulanmalı. Affedilip salınmamalı” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de tefecilere şafak baskını

Mersin'de tefecilere şafak baskını