Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İzmirli Şirket Depremi Hissettirmeyecek

İzmirli Şirket Depremi Hissettirmeyecek

İzmirli bir şirket olan Dabi Yalıtım Sistemleri, Japonya’da depreme karşı geliştirilen bir yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmirli Şirket Depremi Hissettirmeyecek
MUHABİR: Kamer Durdu

İzmirli bir şirket olan Dabi Yalıtım Sistemleri, Japonya’da depreme karşı geliştirilen bir yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Bu ürün, depremin etkisini azaltırken, yapılara ekstra ağırlık da yüklemez. Genel Müdür Murat Fuat Özgür, “Her şehrinde deprem riskinin bulunduğu ülkemizde yapı kimyasalları ürünlerinde binaya ekstra yük bindirmemek için alternatif çözüm arayışına girdik. Japonya’da icat edilen sprey stone (sprey taşı) yalıtım sistemlerini Türkiye’de üretmeye başladık” dedi.

Kentsel Dönüşüm ve Yeni Malzemeler

Kentsel Dönüşüm Şûrası’nda paylaşılan bilgilere göre, Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2012’den bugüne kadar 2 milyon 200 bin civarında bağımsız bölgenin kentsel dönüşümü tamamlanırken 400 bin bağımsız bölgenin dönüşümü de devam ediyor. Genel Müdür Murat Fuat Özgür, "Mimari yapılar, insanların birincil yaşam alanı olarak nitelendirilebilir. Öyle ki geçtiğimiz aylarda meydana gelen depremlerde yaklaşık 14 milyon insanımız olumsuz etkilendi. Kentsel dönüşüm projelerinde kullanılması için uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda diğer taş kaplamaların 20’de 1’i ağırlığında olan sprey stone üretimini ülkemizde yapmayı başardığımız için gururluyuz” şeklinde konuştu.

Sprey Stone’un Avantajları

Sprey Stone, metrekarede 50-60 kilogram ağırlık yapan klasik taş kaplamaların aksine, binaya sadece 4-5 kilogramlık bir yük bindirir. Bu da deprem risklerini minimize eder. Ürün, basınçlı tabancalarla püskürtülerek uygulanır ve binaya nefes aldırırken ısı, su ve yangın yalıtımı sağlar. Sprey Stone, elastik bir yapıya sahip olduğu için cephedeki oluşabilecek kılcal çatlakları dahi tolere edebilir. Ürün, 20 yıllık yaşlandırma testlerinden başarıyla geçtiği için, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından resmi belgeli olarak 20 yıl garanti verilir.

Ekonomik ve Estetik Çözüm: Sprey Stone

Sprey Stone, diğer kaplamalara göre hem daha sağlam hem de ekonomik olması sebebiyle mimar ve inşaat mühendislerinin ilk tercihleri arasına girmiştir. Ürün, değişik renklerde üretilebilir ve rengini doğal kayaçlardan alır. Bu nedenle her türlü iklim koşullarına uyar ve solmaz. Farklı desenlerde uygulanabilir ve yapılara özgün bir güzellik ve estetik katar. Genel Müdür Murat Fuat Özgür, “Ar-Ge ve imalatın başında 25 yıllık üretim tecrübesi ve bilgisi olan mühendislerle istediğimiz ürünü geliştirebiliyoruz. Böylece ülke ekonomimize değer kazandırırken vatandaşlarımızı da olası risklerden koruyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Liderinden Ata’ya saygı zinciri ile Anıtkabir yürüyüşü

CHP Liderinden Ata’ya saygı zinciri ile Anıtkabir yürüyüşü