Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem İYİ Parti'den Gazze yürüyüşündeki görüntülere tepki!

İYİ Parti'den Gazze yürüyüşündeki görüntülere tepki!

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İstanbul'daki Gazze yürüyüşünde yaşanan olaylara tepki gösterdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti'den Gazze yürüyüşündeki görüntülere tepki!

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İstanbul'da düzenlenen Gazze yürüyüşündeki olaylara değinerek eleştirilerde bulundu. Zorlu, 'Bu etkinlikte milli birliğimiz ve Cumhuriyetimiz açısından kabul edemeyeceğimiz görüntüler ortaya çıktı.' dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenini yıkmaya yönelik fiili birliktelik içinde hareket eden grupların tespit edilmesi, görüntülerin incelenmesi ve suç unsurlarının ortaya çıkması halinde Cumhuriyet Savcıları tarafından gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Zorlu, bu çerçevede yaşanan olaylardan etkilenen bir üniversite öğrencisinin tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Zorlu, 'Fiziksel şiddeti savunmuyoruz ama tutuklama gibi ağır koruma tedbirlerine başvurulması hukuki çerçevede sorgulanmalıdır. Vatanperver Türk gençleri cezaevleri değil, üniversiteler, bilim yuvaları içindir. İYİ Parti, Cumhuriyet ve Atatürk'e karşı yapılan her türlü fikir ve eylemin karşısında duracak, milli değerlere ihanetin karşısında alnının akıyla duracaktır.' şeklinde konuştu.

Gazze Yürüyüşü Sırasında Yaşanan Olaylar

Zorlu, Gazze yürüyüşü sırasında yaşanan olaylara değinerek, 'Gazze'deki İsrail vahşetine tepki gösteren yürüyüşte yaşanan olaylar milli birliğimize zarar vermiştir. Bu tür etkinliklerde anayasal düzeni yıkmaya yönelik fiili birliktelik içinde olan grupların tespit edilmesi ve suç unsurlarının ortaya çıkması halinde gerekli hukuki işlemlerin yapılması gerekmektedir. Üniversite öğrencisi Ege Akersoy'un tutuklanması, fiziksel şiddeti savunmasak da ağır koruma tedbirlerine başvurulmasının hukuka aykırı olduğunu ifade etmek istiyoruz. Vatanperver Türk gençleri cezaevlerinde değil, üniversitelerde olmalıdır. İYİ Parti, Cumhuriyet ve Atatürk'e karşı yapılan her türlü fikir ve eylemin karşısında duracak, milli değerlere ihanetin karşısında alnının akıyla duracaktır.' dedi.

İYİ Parti Gençlik Kolları Üyelerinin Gözaltına Alınması

Son olarak, İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları üyelerinin gözaltına alınmasını eleştiren Zorlu, 'İl Gençlik Kolları üyelerimizin anayasa tarafından güvence altına alınan haklarının kullanmaları engellenmiştir. Bu durum düşünce özgürlüğünü sorgulamamıza sebep olmalıdır. İYİ Parti olarak, bu tür hukuksuzluklara izin verilmemesi ve milli birlik ruhunu zedeleme çabalarına karşı durmaya devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Ekonomik Gelişmeler ve Enflasyon

Zorlu, ekonomik gelişmeleri de değerlendirerek, '1999'dan sonra ilk defa yıllık enflasyon iki yıl üst üste yüzde 60'ın üzerinde açıklandı. AK Parti'nin göreve geldiğinde yıllık enflasyon yüzde 29,8 iken, geçen sene yüzde 64,3 olarak açıklandı. Fiyat artışlarında önemli artışlar yaşanmakta; kuzu etinde yüzde 150, dana etinde yüzde 134 artış görülmüştür. Bu ekonomik tablo, masallardan dizili bir ekonomi performansını izlediğimizi gösteriyor.' dedi.

Zorlu, kur artışı, akaryakıt artışı gibi gelişmelerin dolaylı olarak tüm ürün fiyatlarına yansıyacağını belirtti. Merkez Bankası'nın öngörülerine rağmen enflasyonun hedeflenen yüzde 36'ya düşmeyeceğini savunan Zorlu, ekonomik durumu eleştirdi ve halkın satın alma gücünün azaldığını ifade etti.

Emeklilerin Durumu ve Asgari Ücret Talebi

Zorlu, emeklilere yapılan zam oranlarını eleştirerek, 'Memur emeklileri yüzde 49,25 zam alırken, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri sadece yüzde 35 zam almıştır. Bu durum, emekli, işçi ve esnafın yaşam standartlarını olumsuz etkilemektedir. En düşük emekli aylığının asgari ücrete çekilmesi ve buna uygun şekilde refah payı ve seyyanen zam artışları yapılması gerekmektedir.' şeklinde konuştu.

Kamu ve Özel Sektör Ücret Farkları

Asgari ücret ile en düşük memur maaşı arasındaki farka dikkat çeken Zorlu, bu durumun nitelikli insan kaynağının kamuya yönlendirilmesini engellediğini belirtti. Kamuda istihdamın artması ve siyasallaşmanın bu durumu daha da karmaşık hale getirdiğini ifade eden Zorlu, işgücü piyasasındaki bozuklukların ekonomiyi olumsuz etkilediğini vurguladı.

TFF Başkanı ve Riyad'daki Süper Kupa Finali

Sporun siyasete alet edilmesini eleştiren Zorlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Finali'ni Suudi Arabistan'da oynatma kararını sert bir şekilde eleştirdi. 'TFF Başkanı'nın bir dakika bile o görevde durmaması gerekiyor. Bu karar, Atatürk'e ve İstiklal Marşı'na karşı saygısız bir tavır sergilemiştir. 3-5 milyon dolar için bu tür bir tabloya sebep olmak, milli değerlere ihanet anlamına gelmektedir.' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran Cumhurbaşkanından ter*r saldırısına sert tepki: İnsanlık dışı

İran Cumhurbaşkanından ter*r saldırısına sert tepki: İnsanlık dışı