Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem İlk açıklama Soyer’den

İlk açıklama Soyer’den

Genel Kurulu yaklaşan Antalya Barosu’nda ilk Başkan adayı Av. Cenk Soyer oldu. Soyer ve yönetim kurulu adayları, görev verilmesi halinde ilk 90 gün içinde yapacakları 9 projeyi açıkladı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlk açıklama Soyer’den

Antalya Barosu Başkan adayı Av. Cenk Soyer ve yönetim kurulu adayları, bugün Antalya Barosu CMK Eğitim Merkezi’nde adaylık açıklaması gerçekleştirdi. Başkan adayı Soyer, Antalya Barosu Genel Kurulu’nca görev verilmesi halinde ilk 90 gün içinde yapacakları 9 projeyi açıkladı.

 

İstanbul Sözleşmesi’nin takipçisi olmanın, uygulanmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını hatırlatmanın, basın ve ifade özgürlüğünden vazgeçmemenin, çocuk istismarlarına, kadına karşı şiddete, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, çevre ve doğa katliamlarına, hayvanlara yönelik hukuka aykırı eylemlere karşı durmanın vicdani sorumlulukları olduğunu söyleyen Başkan adayı Soyer, Antalya’yı ve ülkeyi ilgilendiren tüm hukuki konularda toplumun sesi olacaklarını söyledi.

 

“CUMHURİYET’İN BAROSUYUZ”

 

Sözlerine “Cumhuriyetin barosuyuz” diyerek başlayan Soyer, “Uzun, onurlu ve geleceğimiz için zorlu bir yolculuğa çıktık. Aslında bu yolculuk her birimizin mesleğe ilk adımını attığı anda başlamıştı. Ekibim ve ben Antalya Barosu’nun neredeyse tüm kurul ve merkezlerinde çalışarak bugünlere geldik ve şimdi büyük bir heyecanla, Ekim ayında yapılacak Antalya Barosu Olağan Genel Kurulu’nda yönetime talip olduğumuzu sizlerle paylaşıyoruz. Atatürk İlke ve Devrimleri’ ne bağlı, Cumhuriyetin temel değerlerine sadık hukukçular olarak; örgütümüzün sahip olduğu kültür ve vizyonla birlikte Antalya Barosu duruşumuzdan da ayrılmayacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“AVUKATLARIN SUSMA HAKKI YOKTUR”

 

İnsan haklarının yok sayıldığı süreçlerin karşısında duracaklarını söyleyen Soyer, “Avukatların kullanabileceği bir susma hakkı yoktur, bu bilinçle, hukuka aykırı uygulamaların karşısında duracağız. Baromuzu ortak akıl ile hep beraber yönetmeyi planlıyor, destek ve dayanışmanın ülkemizdeki öncü örneklerinden biri olmayı hedefliyoruz. Bilfiil sahada olduğumuz için görünen ve görünmeyen her türlü sorunun tespitinde gözlemci, dinleyici ve çözüm üreten olmak hizmet anlayışımızın doğal bir parçasıdır. Meslektaşlarımızın görevlerini onurla ve güvenle icra edebilmesi için gerek adliyede gerek kollukta gerekse de ofislerinde, ihtiyaç duydukları her anda yanlarında olacağız. Bugün Baromuza kayıtlı avukatların azımsanmayacak bir kısmı, asgari ücretin altında çalışmaktadır. Ekonomik sorunların tüm arkadaşlarımızı etkilemesine rağmen, bilhassa meslek kıdemi 0-5 yıl arası olan genç avukatlarımız bu durumdan daha fazla etkilenmektedir. Bu gibi konularda ihtiyaç duyduğumuz ‘asgari huzur’ seviyesine gelene kadar elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz”  dedi.

 

MAHKEMELER VAKTİNDE BAŞLAYACAK

 

Konuşmasının devamında Antalya Barosu Genel Kurulu’nca görev verilmesi durumunda ilk 90 gün içinde yapacakları 9 ana projeyi sunan Başkan Adayı Cenk Soyer, “Duruşma trafiğinin yoğun olduğu salı ve perşembe günleri, sabah erken saatlerde kurumsal kimliğimizle adliyede bulunulacak ve ilk duruşmalara geç başlayan mahkemeleri kimseye bağlı olmadan Antalya Adalet Komisyon Başkanlığı’na bildireceğiz. Antalya Adliyeleri’nde e-duruşma alanları kuracağız. Antalya Adliyesi’ne yakın bir alanda, meslektaşlarımızın kullanımına yönelik ücretsiz otopark tahsis edeceğiz. Ofis sorunu yaşayan meslektaşlarımıza yönelik adliyeye yakın yerlerde görüşmelerini yapabilecekleri ve vergi levhalarını asabilecekleri; tüm giderleri Baromuzca karşılanacak, Avukatlık Ofisleri açacağız. Doğrudan demokrasi anlayışımızla, Antalya ilçelerinde görev yapan meslektaşlarımızın sayısı esas alınarak, kendi sosyal etkinliklerini ve eğitim planlarını yapmak üzere, ilçe temsilciliklerine bütçe tahsisi yapacağız. Antalya Barosu’nu bir mesleki eğitim ve gelişim merkezine dönüştüreceğiz. Üniversitelerde görev yapan akademisyen meslektaşlarımızdan Danışma Kurulu oluşturarak Avukat Akademisi’ni kuracağız. Antalya Adliyesi’ne yakın bir alanda,  kar amacı gütmeyen ve sadece meslektaşlarımıza hizmet verecek Baro Lokantası’nı meslektaşlarımızın hizmetinize sunacağız. Mesleki kıdemi 5 yıla kadar olan meslektaşlarımıza, AB Değişim Programı kapsamında yurt dışında 3 ay staj olanağı sağlayacağız. Avukatlar ve birinci derece yakınlarına hizmet vermek üzere, Barohan veya Adliyede işyeri hekimi istihdam edilecek olup Baromuz tarafından ayakta sağlık hizmeti verilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

“AVUKATLIK MESLEĞİNİN DAHA SAYGIN OLMASI GEREK”

 

Başkan adayı Soyer, Yönetim Kurulu adayları, Av. Yasemin Sönmez, Av. Mine Demirezen’i, Av. Ömer Efe’yi, Av. Mehmet Fettahoğlu’nu, Av. Ahmet Çalışkan’ı, Av.İsmail Gürocak’ı, Av. Miraç Karaçal’ı, Av. Yasin Orçun Kuzucu’yu ve Av. Abdullah Çakacı’yı tanıttı ve görev aldıkları pozisyonlara değindi. Başkan adayı Soyer konuşmasını “Avukatlık mesleğinin daha işlevsel, daha etik ve daha saygın olması gerektiğine inanarak Antalya Barosu Olağan Genel kurulunda adaylığımızı yineliyor, bu süreçte aday olan tüm meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz” sözleriyle noktaladı.

 

Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“EĞİTİM SİSTEMİNİ OYUNCAK YAPMAYACAĞIZ”

“EĞİTİM SİSTEMİNİ OYUNCAK YAPMAYACAĞIZ”