Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Fethiye’de dikkat çeken 2023 ve fidanlar detayı

Fethiye’de dikkat çeken 2023 ve fidanlar detayı

Antalya Fethiye’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye’de dikkat çeken 2023 ve fidanlar detayı
KAYNAK: İHA

Antalya Fethiye’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. ‘100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’ için ‘2023’ adet fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinlik Eldirek Mahallesi Değirmenbaşı bölgesinde yapıldı. Milli Ağaçlandırma Günü’ne denk gelen dikim etkinliği, öğrencilerin de katılımını sağlamak için bugün düzenlendi. Etkinliğe Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Burak Akanpınar, Fethiye Orman İşletme Müdürü Hakan Duman, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, bazı kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar iştirak etti. Çeşitli türlerdeki fidanlar, katılımcılar ve işçiler tarafından geniş bir alana yerleştirildi. Dikim alanında ‘ağaç ve orman’ temalı resim sergisi de açıldı. Fidan dikiminin sonrasında katılımcılara, tişört, şapka ve lavanta fidanı armağan edildi.

Fidan dikme etkinliğinin sonunda konuşan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ‘Yarın Milli Ağaçlandırma günü. Bu özel günde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı oluşturmak için Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü etkinlik tertip etti. Neşeli çocuklarla beraber ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ayrıca çocuklar için farkındalık çalışması yaptık. Çocuklara değişik hediyeler takdim ettik. Katkısı olan herkese teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Fethiye Orman İşletme Müdürü Hakan Duman ise, ‘Bugün, Milli Ağaçlandırma Seferberliği çerçevesinde Cumhuriyet Ormanı’nda dikim yaptık. Şu anda 10 bin metre karelik bir alandayız. 750 tanesi okaliptüs olmak üzere toplamda bin adet ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Bunun dışında halkımıza 200 adet lavanta dağıtımı yapılacak. Çalışmaların tamamında ise toplamda 2023 adet fidan dikilecek’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'nın ikinci yüksek tepesi 3024 metre

Antalya'nın ikinci yüksek tepesi 3024 metre