Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem EXPO SATIŞI MECLİS GÜNDEMİNDE

EXPO SATIŞI MECLİS GÜNDEMİNDE

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kamu mülkiyetinde olan ve uzun yıllardır kullanılmayan Antalya'daki EXPO alanının satışa çıkarılmasını Meclis gündemine taşıdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EXPO SATIŞI MECLİS GÜNDEMİNDE
KAYNAK: ANKA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, EXPO alanının parsellenerek imara açılmasının çevresel sorunlara neden olabileceğini vurgulayarak, konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sordu.

EXPO MECLİSTE KONUŞULACAK

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, EXPO Antalya'nın satışa çıkarılmasını Meclis gündemine taşıdı. Şık, "Uzun yıllardır kullanılmayan EXPO Antalya'nın satışa çıkarılması kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı. Bu alanın çevresel etkilere yol açabilecek şekilde parsel parsel ayrılıp imara açılması, ülkemizdeki ekolojik dengeyi daha da kötüleştirebilir mi?" şeklindeki sorusuyla dikkat çekti. Ahmet Şık, ayrıca EXPO Antalya'nın yapımında kullanılan kaynakların da göz önüne alınması gerektiğini belirterek, "EXPO'nun inşası için ciddi bir yatırım yapıldı ve bu süreçte büyük miktarlarda kaynak harcandı. Bu kadar büyük bir maliyetle yapılan bir projenin satışıyla ilgili olarak hangi kriterler ve hesaplamalar göz önünde bulundurulmuştur?" sorusunu yöneltti.

"YAKINDAN TAKİP EDİLMELİ"

Milletvekili Şık, ayrıca şunları sordu: "Bu projenin satışıyla elde edilecek gelirin ne şekilde kullanılması planlanmaktadır? Kamu zararının önlenmesi ve çevrenin korunması amacıyla hangi önlemler alınmıştır? Bu satış işlemiyle ilgili olarak çevresel etkileri değerlendiren bir çevresel etki değerlendirmesi yapılmış mıdır?" Ahmet Şık, EXPO Antalya'nın satışıyla ilgili olarak kamuoyunun ve doğa koruma savunucularının kaygılarını dile getirdi ve konunun yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

ahmet-sik-1

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ANTALYA'DA ÜRKÜTÜCÜ SUALTI KEŞFİ

ANTALYA'DA ÜRKÜTÜCÜ SUALTI KEŞFİ