Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Eski AK Parti milletvekili son yolculuğuna uğurlandı

Eski AK Parti milletvekili son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, toprağa verildi. 

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski AK Parti milletvekili son yolculuğuna uğurlandı
KAYNAK: İHA

Eski TBMM İdare Amiri ve 24, 25, 26, ve 27'nci Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan böbrek yetmezliği nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu. Dün vefat eden Özcan'ın cenazesi, Meclis'teki törenin ardından memleketi Şanlıurfa'ya gönderildi.

Eski Ak Parti Milletvekili Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Dergah Camisi'nde düzenlenen cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve birçok siyasetçi katıldı. Cenazeye, Şanlıurfa'nın ileri gelen isimleri, vali, belediye başkanları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Halil Özcan, Şahinalan Kırsal Mahallesi'nde defnedildi.

Halil Özcan

Halil Özcan kimdir?

1964 yılında Şanlıurfa'da doğan Halil Özcan, Suudi Arabistan Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümü'nü tamamladı. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü'nde yüksek lisansını, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde doktorasını tamamlayarak akademik kariyerine başladı.

Özcan, 24, 25, 26 ve 27. dönemde AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili seçildi. Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı'nı yürüten Özcan, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerine önemli katkılarda bulundu. Ayrıca, kültürel projelerde ve STK çalışmalarında aktif rol aldı. Arapça ve İngilizce dillerini bilen Halil Özcan, evli ve altı çocuk babasıydı.

Erdoğan'ın Halil Özcan Ziyareti

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KPSS-2023/2 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

KPSS-2023/2 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı