Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Emeklilerin maaş protestosu 

Emeklilerin maaş protestosu 

Gebze Kent Meydanı'nda, emeklilerin maaşlarına yapılan yüzde 25'lik artışı protesto etmek amacıyla başlattıkları oturma eylemi beşinci gününde hâlâ devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Emekliler, destek alabilmek için bir imza kampanyası başlattılar. Yaşar Üzümlü adındaki bir emekli, "4 bin lira kira verdiğim için bu maaşla nasıl geçineceğim? Bypass ameliyatı oldum ve çalışamıyorum. Çok mağdur durumdayım. 7 bin 500 lira maaş yetersiz kalıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı'nın izin vermeyince, Ankara'ya yürümek isteyen emekliler, 23 Temmuz Pazar günü Gebze'deki Çamlık Parkı'nda oturma eylemine başlamıştı.

Beşinci gününde hâlâ oturma eylemine devam eden emekliler, bölgede imza kampanyası düzenliyorlar. "Emekliler adalet istiyor", "7 bin 500 TL maaşla geçinemiyoruz" gibi dövizler taşıyan emekliler, "Yüzde 25 zammı kabul etmiyoruz" yazılı tişörtler giyiyorlar.

Eylemin yapıldığı yerde toplanan emekliler, "Emekli olduk, ev alalım dedik; kiramızı ödeyemiyoruz", "Hayat pahalılığına dur de" gibi sloganlarla seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Özgür Kotan adlı bir emekli, "Gebze Kent Meydanı'ndan selamlar, 7 bin 500 liraya hayır demek için gene meydanlardayız. Tüm arkadaşları bekliyoruz. Oturma eylemimizin beşinci günü. Geçinemiyoruz, geçinemiyoruz, geçinemiyoruz. Lütfen destek olun. İmza kampanyamız da devam ediyor" şeklinde konuştu.

Yaşar Üzümlü adlı bir başka emekli ise, "4 bin lira kira verdiğim için bu maaşla nasıl geçineceğim? Bypass ameliyatı oldum, onun için de çalışamıyorum. Çok mağdur durumdayım. 7 bin 500 lira maaş yetmiyor. Devletten iyileştirme bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Engin Turan isimli bir diğer emekli de, "Biz emekliler geçinemiyoruz. Hayat pahalılığı karşısında bu zamlarla geçinemiyoruz. Petrol fiyatları aldı başını gidiyor, seçim öncesi Karadeniz’de Gabar’da petrol müjdesi verdikleri için şu an bunların zammını yaşıyoruz. Geçinemiyoruz" şeklinde eleştirilerde bulundu.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müzik kavgası sonucu çıkan tartışmada 3 ölü 

Müzik kavgası sonucu çıkan tartışmada 3 ölü