Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Dünya devi şirket iflasın eşiğinde: 25 uçağını sattı

Dünya devi şirket iflasın eşiğinde: 25 uçağını sattı

Küresel ekonomik kriz devam ederken, Spirit Airlines, borçlarını ödemek amacıyla 25 uçağını 'sat-kirala geri' yöntemiyle satarak iflasa sürükleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya devi şirket iflasın eşiğinde: 25 uçağını sattı
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeniakit'in aktardığına göre, ekonomik krizin etkisiyle şirketler zorlu bir dönemden geçmeye devam ediyor. Bir Amerikan şirketi, borç yükünü azaltmak amacıyla gerçekleştirdiği uçak satışıyla 419 milyon dolarlık net gelir elde etti. Bu satış işlemi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan başvuruda detaylı bir şekilde açıklandı.

Şirketin uyguladığı sat-kirala geri işlemi kapsamında, her bir uçağın ortalama fiyatı 16,75 milyon dolar civarında oldu. Şirket, geniş filosunda bulunan 200'den fazla A320 ailesi uçağıyla tanınıyor ve ayrıca A319'ları 2025 yılı sonuna kadar hizmet dışı bırakma planını duyurdu.

Spirit

Spirit Airlines, 2023'ün üçüncü çeyreğinde 157 milyon dolardan fazla net zarar açıklamasına rağmen, filosunu modernize etme ve mali durumunu iyileştirme çabalarını sürdürüyor. Havayolu şu anda A320'lerden oluşan bir filoya sahip ve yakın gelecekte daha fazla A320neo eklemeyi ve A321neo sayısını artırmayı planlıyor.

Öte yandan, Spirit Airlines ve JetBlue, 3,8 milyar dolarlık dev birleşme için bekleyiş içinde. Aralık ayında sona eren bir davada, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) birleşmeye itiraz etti. Adalet Bakanlığı, birleşmenin uçak bilet fiyatlarını artırabileceğini ve düşük maliyetli seyahat seçeneklerini azaltabileceğini iddia ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de geçen yıl yanan orman sahası ağaçlandırıldı

Mersin'de geçen yıl yanan orman sahası ağaçlandırıldı