Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Depremden sonra doğalgazın yerini odun aldı

Depremden sonra doğalgazın yerini odun aldı

Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta, yıkımlardan sonra doğalgazın kontrollü verilmesi sebebiyle doğalgaz tüketimi yerini odunlara bıraktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremden sonra doğalgazın yerini odun aldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından binlerce yapı yıkıldı, yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Yaşanan deprem sonrası elektrik ve doğalgazın kontrollü verildiği Kahramanmaraş'ta, özellikle akşamları soğuk hava nedeniyle en büyük ihtiyaçlardan biri odun oldu. Bölgede sağlam kalan yapılara kontrollü olarak doğalgaz verilirken, çadırlarda yaşamak zorunda kalanlar sobalarla ısınıyor. İlk gününden itibaren firmaların, kooperatiflerin ve vatandaşların desteğiyle bölgeye yakacak odun sevkiyatı hız kesmeden devam ediyor.

Elazığ'da uzun yıllardır odun ve kömür işletmeciliği yapan Murat Kavak, "Elazığ'da AFAD, Kızılay gibi hayırsever kurumlar gereken odun ve kömür tedarikini bizlerden az ya da çok temin ettiler. Bunun yanında depremzede vatandaşları da bireysel olarak ufak tefek yakacak sorunlarını buradan karşıladılar. Ani bir patlama yaşandı odun ve kömür ihtiyacı olaraktan. Çünkü doğalgaz kullanan herkes aniden odun ve kömüre dönünce ister istemez aniden bir patlama yaşandı" dedi.

AW853355_04

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SOL Parti, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz etti

SOL Parti, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz etti