Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Depremden kurtuldu MEB’e takıldı

Depremden kurtuldu MEB’e takıldı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden kurtularak eğitim hayatına devam etmek için Antalya’ya gelen 8’inci sınıf öğrencisinin girdiği LGS sınavı, gözetmen öğretmenlerin cevap kağıdını soru kitapçığı arasında unutması sebebiyle geçersiz sayıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremden kurtuldu MEB’e takıldı

Konuyla ilgili MEB’e itiraz eden öğrencinin velisive kendisi de eğitimci olan Ali Ekber Özer, çocuğunun mağdur olmasından yakındı.

4 Haziran tarihinde yapılan LGS sınavında tüm kurallara uyarak sınavını tamamlayan ardından da kitapçığını ve cevap kağıdını gözetmen öğretmenlere teslim eden 8’inci sınıf öğrencisinin cevap kağıdı soru kitapçığının arasında unutuldu. Durumu fark ederek tutanak tutan okul idaresi yetkililer ile iletişime geçerek, cevap kağıdını ilgili kişilere tutanak tutarak teslim etti. Yapılan işlemler sonrasında deprem bölgesinden gelen 8’inci sınıf öğrencisinin ailesine durum bildirilirken, aile geçtiğimiz günlerde açıklanan LGS sınav sonucu sonrası şoka uğradı. Gözetmen öğretmenlerin yaptığı hata sınavı iptali edilen 8’inci sınıf öğrencisine kesildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na itirazda bulunan öğrencinin ailesi sınav kurallarına uyarak sınavını tamamlayan çocuğunun emeklerinin gasp edildiğini belirtirken konunun kısa sürede çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

8’inci sınıf öğrencisinin velisi Ali Ekber Özer, yaptığı itirazda, “Ayten Çağıran Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi olan çocuğum, 04.06.2023 tarihinde yapılan LGS sınavına girmiştir. Öğrencimiz sınav bitiminde cevap kağıdının ve soru kitapcığının imza karşılığında teslim etmesine rağmen cevap kağıdının okul komisyonunca kontrolu sonucunda cevap kağıdının soru kitapçıklarının arasında kaldığı görülmüştür. Okul müdürü tarafından ve komisyonca tutanak altına alınarak kuryeye yetiştirildiği kurye tarafından tutanakla teslim alınıp götürüldüğünü bize okul müdürü tarafından bilgi verilmiştir. Bu aşamadan sonra süreci takip ettiğimizde 23.06.2023 LGS sınav sonucu ekranında açıklama bölümünde "Sınavı İptal Edildi"  ibaresini gördük. 

Çocuğum, 04.06.2023 günü Türkiye Geneli yapılan LGS sınavına sorunsuz bir şekilde girdiği ve yine sorunsuz bir şekilde çıktığı sınav sonrası sınavının çok iyi geçtiğini, ayrıca soruların tamamını cevapladığını sadece bir kaç sorudan emin olmadığını, çok mutlu bir şekilde bizlere müjdeledi. Ayrıca sınav tarihinden iki gün önce çocuğuma destek ve morel için deprem bölgesi olan Malatya’dan Antalya'ya geldim. Yukarıda belirtilen durumlar karşısında çok üzgün olduğumu ve bu konuyu çocuğuma nasıl anlatacağımı bilemediğimi ve durumu çocuğuma sınav sonucunun 23.06.2023 sınav açıklanma günü çocuğum sisteme girmesi üzerine durumu anlattık. Bu durum karşısında çocuğumun piskolojisinin bozulduğunu ve dışarıya kapanık hale geldiğini gözlemledik ve ne yapacağımzı bilmiyoruz. Durum karşısında şok geçirdiğimizi; çocuğumun soru ve cevap anahtarının salon sınav görevlilerine sınav yönergesine göre teslim ettiği ve herhangi bir sorumluluğunun olmadğını ve bundan dolayı sorumluluğun tamamen salon görevlilerine ve komisyona ait olduğu öğrencinin mağdur edilmemesi ve hak mağduriyetine uğramaması için ve bu belirsizliğin bir an önce sona ermesi için gerekli iş ve işleyişin hızlı bir şekilde sonuçlanması ve sonucun tarafımıza bilgi verilmesi gereğini saygılarımla arz ederim. Sonuç olarak yapılmış olan sınavın değerlendirme sonucunda sınavın iptal edildiği belirtilmiştir.  Öğrencinin mağduriyetinin giderilmesi, sınavın tekrar değerlendirmeye alınması ve sorumlular hakkında işlem yapılmasını arz ederim” ifadeleri yer aldı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cinayet zanlısı yol uygulamasında yakalandı

Cinayet zanlısı yol uygulamasında yakalandı