Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Cumhurbaşkanına yeni yetki: Üst düzey kamu yönetiminde atama usulleri genişletildi

Cumhurbaşkanına yeni yetki: Üst düzey kamu yönetiminde atama usulleri genişletildi

Cumhurbaşkanına verilen yeni yetki ile üst düzey kamu yönetiminde atama usulleri genişletildi. Bu yeni yetki ile Cumhurbaşkanı, önemli kamu görevlerine atamaları doğrudan yapabilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanına yeni yetki: Üst düzey kamu yönetiminde atama usulleri genişletildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usulleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı yeni kararla önemli ölçüde değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, cumhurbaşkanının atama yetkisi genişledi.

Yeni Yetki: Üst Düzey Kamu Yönetiminde Atama Usulleri Değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usulleri düzenlendi. Kararname, cumhurbaşkanına atama yetkisinde değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Artırılan Atama Yetkisi

Bugün yürürlüğe giren kararla, "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" ile cumhurbaşkanının atama yetkisi genişletildi. Buna göre, kararnameye ekli kadro, pozisyon ve görevlerin ataması cumhurbaşkanı kararıyla gerçekleştirilecek.

Hukuk Müşavirleri İle İlgili Değişiklik

Kararnamenin eki olan 2 sayılı cetvelde yer alan hukuk müşavirleri ile ilgili satırda değişiklik yapıldı. Buna göre, bakanlık bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlardaki hukuk müşavirleri, kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olarak atanacak.

Spor Müşavirleri İle İlgili Değişiklik

Yapılan bir başka değişiklikle kararnameden spor müşavirleriyle ilgili satır tamamen kaldırıldı. Bu değişiklikle spor müşavirlerinin atama usulleri üzerinde farklı bir düzenleme yapılmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muş'ta Aile Kavgası K*nlı Bitti: 6 Yaralı!

Muş'ta Aile Kavgası K*nlı Bitti: 6 Yaralı!