Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Çanakkale'de deprem! Birçok ilden hissedildi! 'Bu deprem sürpriz değil'

Çanakkale'de deprem! Birçok ilden hissedildi! 'Bu deprem sürpriz değil'

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. AFAD ve yetkililerden yapılan açıklamalara göre, deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çanakkale'de deprem! Birçok ilden hissedildi! 'Bu deprem sürpriz değil'
KAYNAK: Haber Merkezi

Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan verilere göre, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde saat 17:39'da 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 12.9 kilometre olarak kaydedildi. AFAD ise, depremin 4.7 büyüklüğünde ve 10.23 kilometre derinliğinde olduğunu açıkladı.

Deprem, İzmir, Balıkesir ve İstanbul çevresinde de hissedildi. Ancak, AFAD'ın açıklamasına göre, şu an için olumsuz bir durum tespit edilmediği belirtiliyor.

AFAD'dan İlk Açıklama

AFAD, depremin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale ilimizin Ezine ilçesinde saat 17:39'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'de meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulundu:

"Bahçeli-Ezine/Çanakkale’de 4.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem, Bayramiç’in güneyinde Evciler Fay Zonunda gerçekleşti. Bu fay zonu, Kuzey Anadolu Fayı'nın (KAF) orta branşına ait. Bu kol ve KAF’in güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak."

Çanakkale'de deprem! Birçok ilden hissedildi! 'Bu deprem sürpriz değil'

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy ise, bölgedeki depremin sürpriz olmadığını vurguladı:

"Bu bölgedeki deprem sürpriz değil. Kuzey Anadolu Fayının Bolu'dan itibaren inen kolları içinde Edirne'ye kadar uzanan kollar da var. Bu deprem, böyle bir fay zonu üzerinde gerçekleşti. 4 ve üzerindeki depremler hissedilebilir ve korkutucu olabilir. Ancak 4.7 büyüklüğündeki bir deprem yıkıcı bir etkiye neden olmaz. Deprem bölgesinde kentsel dönüşüm ve yapı güvenliği konularında önlemler alınmalıdır."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada:

"Çanakkale Ezine’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibarı ile olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Çanakkale Valisi Ömer Toraman ise şu açıklamayı yaptı:

"Ezine merkezli 4.7 şiddetindeki deprem nedeniyle şu ana kadar intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada olup, tarama faaliyetleri devam etmektedir. Çok geçmiş olsun…"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul barajlarındaki doluluk oranı düşüşte

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı düşüşte