Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Can Kıraç Kimdir? Kaç Yaşında?

Can Kıraç Kimdir? Kaç Yaşında?

Koç Holding'in kurucularından, iş insanı İnan Kıraç'ın ağabeyi Can Kıraç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Ölümünün ardından Can Kıraç kimdir, yaşında öldü?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Can Kıraç Kimdir? Kaç Yaşında?
KAYNAK: Haber Merkezi

Can Kıraç, 22 Mayıs 1927'de Ankara'da doğmuş ve çocukluğunu Eskişehir'de geçirmiştir. Eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kariyerine 1950 yılında Koç Ticaret AŞ'de başlayan Kıraç, Vehbi Koç'un ortağı olduğu şirketlerde önemli görevler üstlenmiştir. 1968'de İstanbul'a taşınarak Koç Holding'in Otomotiv Grubu'nda çalışmaya başlamış ve 1973'te Koç Holding İcra Komitesi'ne girmiştir. Otomotiv Grubu başkanlığı ve Koç Holding başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur.

Can Kıraç, Koç Üniversitesi'nin kuruluşunda da aktif rol almış ve Koç Topluluğu'nda uzun yıllar görev yapmıştır. Emekli olduktan sonra anılarını içeren birkaç kitap yazmış ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından onursal üyelikle ödüllendirilmiştir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktor unvanı verilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yerlikaya: Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın katılımıyla İspanya’da 'Argay Operasyonu' gerçekleştirildi

Yerlikaya: Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın katılımıyla İspanya’da 'Argay Operasyonu' gerçekleştirildi