Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Can Dündar Kimdir?

Can Dündar Kimdir?

Son zamanlarda Türkiye gündeminde sıkça yer alan Can Dündar, yaptığı cesur haberler ve yayınladığı belgelerle dikkat çekiyor. Peki, Can Dündar kimdir? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Can Dündar Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Son zamanlarda Türkiye gündeminde sıkça yer alan Can Dündar, yaptığı cesur haberler ve yayınladığı belgelerle dikkat çekiyor. Peki, Can Dündar kimdir? İşte detaylar...

Can Dündar Kimdir?

Can Dündar, 16 Haziran 1961'de Ankara'da doğan Türk araştırmacı, gazeteci, televizyoncu ve belgesel yapımcısıdır. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında başlayan Dündar, çeşitli gazete ve televizyon programlarında çalıştı.

Önemli Projeler ve Başarılar

Dündar, kariyerinde Mehmet Ali Birand ve Bülent Çaplı ile birlikte hazırladığı belgesellerle tanınır. "Gölgedekiler" adlı belgesel serisi, Türkiye tarihinde gölgede kalmış figürleri anlatırken, "Sarı Zeybek" Atatürk'ün son günlerini konu almıştır.

Gazetecilik Kariyeri

Gazetecilikte de aktif olan Can Dündar, Sabah ve Milliyet gibi önemli gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. Özellikle MİT TIR'ları davasıyla gündeme gelen Dündar, hükümeti yıkmaya teşebbüs suçlamasıyla yargılanmış ve ceza almıştır. Bu dava nedeniyle büyük zorluklar yaşamış ve can güvenliği endişesiyle Almanya'ya gitmiştir.

Ödüller ve Takdirler

Can Dündar, yaptığı gazetecilik ve belgeselcilik çalışmalarıyla birçok ödül kazanmıştır. Ödülleri arasında Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Jüri Özel Ödülü (2016), İsveç Basın Kulübü Fikir Özgürlüğü Ödülü (2016), ve Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü (2016) bulunmaktadır. Bu ödüller, onun basın özgürlüğüne yaptığı katkıları takdir etmek amacıyla verilmiştir.

Dündar'ın Güncel Çalışmaları

Can Dündar, 24 Ocak 2017'den beri Almanya merkezli Özgürüz adlı haber portalının genel yayın yönetmenliğini yürütmektedir. Ancak, Türkiye'de siyasi ve askeri casusluk ile terör örgütüne yardım suçlarından 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana ihracatında büyük düşüş!

Adana ihracatında büyük düşüş!