Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Can Atalay davası için AYM'den yeni toplantı kararı

Can Atalay davası için AYM'den yeni toplantı kararı

Can Atalay'ın avukatları, Yargıtay'ın hak ihlali kararını tanımaması üzerine ikinci başvuruyu yaparak AYM'ye ilettiler. AYM, Can Atalay'ın durumunu 14 Aralık'ta bir kez daha değerlendirecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Can Atalay davası için AYM'den yeni toplantı kararı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın avukatları, Anayasa Mahkemesi'nin daha önce verdiği hak ihlali kararının uygulanmamasını gerekçe göstererek, ikinci kez Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Genel Kurul Kararı 13 Aralık'ta Görülecek

Yüksek Mahkeme, Atalay'ın bireysel başvurusunu değerlendirmek üzere 13 Aralık'ta Genel Kurul'da bir araya gelecek. Bu toplantıda, Atalay'ın "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı", "adil yargılanma hakkı" ve "kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının" ikinci kez ihlal edildiği iddiası ele alınacak.

NE OLMUŞTU?

Atalay'ın başvurusu, Gezi Parkı Davası'nda hakkında 18 yıl hapis cezası kararı verilmesinin ardından yapılmıştı. 25 Ekim'de görüşülen Atalay'ın bireysel hak ihlali başvurusunda, "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine oybirliğiyle karar verilmişti.

Ancak, Yargıtay 3. Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına rağmen Atalay'ı tahliye etmemişti. Bu durum, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı alınmasına yol açmıştı. Türkiye, bu yargı sürecini ve yaşanan krizi uzun süre tartışmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakan Tütüncü kimdir?

Hakan Tütüncü kimdir?