Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Bütün köy bu mezarı konuşuyor. Rivayetler ise oldukça ilginç

Bütün köy bu mezarı konuşuyor. Rivayetler ise oldukça ilginç

Sivas'ın Dikili köyünde halk bu mezarı konuyor. Mezar hakkında ortaya atılan rivayetler ise bir hayli ilginç. Detaylar şöyle...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bütün köy bu mezarı konuşuyor. Rivayetler ise oldukça ilginç

ÇEŞMEYE GİDİP ABDEST ALIYOR

Sivas'ta bulunan Dikili köyünde, 8.5 metre uzunluğundaki bir mezar dikkatleri çekiyor. Köy sakinlerine göre, bu mezar Şeyh Ziya Baba'ya ait ve Kıbrıs Savaşı sırasında mezarından kalkarak savaşa gitmiş. Ayrıca, zaman zaman çeşmeden abdest alarak mezarının yanında namaz kıldığı da anlatılıyor.

AW881975_04

MEZARDAN KALKIP KIBRIS ÇIKARMASINA KATILMIŞ

Köy sakinlerinden Hakkı Koç, yaşlı bir ebem tarafından kendisine Şeyh Ziya Baba'nın mezarından kalkarak Kıbrıs Savaşı'na gittiğinin anlatıldığını söylüyor.

AW881975_05

MEZARINDA NAMAZ KILIYOR

Köyde 7 kardeş olduğu bilinen Şeyh Ziya Baba'nın, kardeşleriyle birlikte farklı noktalarda mezarları bulunuyor. Köylülerden biri ise kayınbabasının çeşmeden ibrikle su doldurduğunu ancak sabah kalktığında suyun ibrikte olmadığını söylüyor. Bu durumu gözlemleyenler, Şeyh Ziya Baba'nın çeşmeden abdest alarak mezarının yanında namaz kıldığını anlatıyor.

AW881975_06

BOYU 8.5 ENİ İSE 2.5 METRE

Köy muhtarı Veysel Koç ise mezarın uzunluğunun 8.5 metre ve eninin ise 2.5 metre olduğunu belirtiyor. Köyde doğduklarından beri bu mezarın burada olduğunu söyleyen Koç, neden böyle bir mezar yapıldığı hakkında bilgilerinin olmadığını ifade ediyor.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu’ndan Altun’a uyarı: Sizin kapasitenizi aşar çocuklar

Kılıçdaroğlu’ndan Altun’a uyarı: Sizin kapasitenizi aşar çocuklar