Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem BİK Analitik Uluslararası Güvence Belgesi Aldı

BİK Analitik Uluslararası Güvence Belgesi Aldı

İnternet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini ölçen BİK Analitik, uluslararası standartlarda denetimden başarıyla geçti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BİK Analitik Uluslararası Güvence Belgesi Aldı
MUHABİR: Kamer Durdu

İnternet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini ölçen BİK Analitik, uluslararası standartlarda denetimden başarıyla geçti.

BİK Analitik'in Uluslararası Başarısı

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından geliştirilen ve internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini ölçümleyen BİK Analitik, uluslararası bağımsız denetim firması tarafından yapılan kapsamlı denetimlerden başarıyla geçti. BİK Analitik, ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu alarak uluslararası standartlarda bir güvence belgesi kazandı.

BİK Analitik'in Hedefleri ve Denetim Süreci

BİK Analitik, Türkiye genelinde 420 internet haber sitesinin ziyaretçi trafiğini anlık olarak takip ederek, kamu kaynaklarının basın sektörüne adil bir şekilde dağıtımını sağlıyor. 2023 yılında yürürlüğe giren Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği kapsamında, BİK Analitik'in Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilen bağımsız denetim kuruluşunca yılda en az bir defa denetlenmesi zorunlu hale geldi.

Denetim süreci, 1 Ocak 2024 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki BİK Analitik işletim etkinliklerini kapsadı. Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından yayımlanan ISAE 3000 standardına uygun olarak gerçekleştirilen denetimde, sistemin ziyaretçi trafik ölçüm süreçlerinin doğru ve güvenilir olduğu tespit edildi. Denetim kapsamında yapılan "inceleme", "sorgu", "gözlem" ve "yeniden gerçekleştirme" testleri, sistemin etkin bir şekilde çalıştığını ve makul güvence sağladığını ortaya koydu.

Genel Müdür Cavit Erkılınç'tan Açıklama

BİK Analitik'in ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almasını değerlendiren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, sistemin uluslararası standartlara uygunluğunun büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Erkılınç, "Türk basınını geleceğe taşıyan adımları atıyoruz. BİK Analitik, internet medyasının ilan ve reklam desteğinde adil ve tarafsız bir kamu kaynağı dağıtımını sağlamakla kalmayıp, en büyük güvencelerimizden biri olma özelliğini de taşıyor. Sistemimizin güvenilirliği, bağımsız denetim kuruluşlarının onayıyla tescillenmiştir," dedi.

Kalite Tescili ve Gelecek Adımlar

BİK Analitik, ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan marka tescil belgesi almış ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen TS ISO/IEC 25051 belgesi ile yazılım paketlerinin kalite gereksinimlerini karşıladığını kanıtlamıştır. Bu kalite belgesi, yazılım paketlerinin test dokümanlarının ve uyumluluk değerlendirmelerinin uluslararası standartlara uygun olduğunu gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hull City Bayer Leverkusen'den Gustavo Puerta'yı kiraladı

Hull City Bayer Leverkusen'den Gustavo Puerta'yı kiraladı