Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Başkan Böcek açıkladı: Kooperatiflere 80 milyon TL destek

Başkan Böcek açıkladı: Kooperatiflere 80 milyon TL destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımda kooperatifçiliği destekleyerek yerelden kalkınma modeli oluşturuyor. Başkan Muhittin Böcek'in liderliğinde gerçekleşen destekler, çiftçilerin ve kooperatiflerin geleceğini şekillendiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Böcek açıkladı: Kooperatiflere 80 milyon TL destek
KAYNAK: Bülten

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'nın tarım ve turizmde Türkiye için kilit bir şehir olduğunu vurgulayarak, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek tarımda yapılması gereken çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Böcek, kooperatifçiliği geliştirmek adına önemli adımlar attıklarını ifade ederek, "Antalya'da destek verdiğimiz kooperatif sayısını 53'e çıkarttık. Kooperatiflerin enerji maliyetlerinin yüzde 80'ini karşılıyoruz. Bu yıl kooperatiflere 80 milyon TL bütçe ayırdık." dedi.

Kapalı Devre Sulama Sistemleri Tarıma Can Veriyor

Başkan Böcek, tarımın önemli bir unsuru olan kapalı devre sulama sistemlerine büyük önem verdiklerini belirterek, "11 ilçemizde toplamda 20 kapalı devre sulama sistemi kurduk ve 21'incisini yakın zamanda açacağız. Örneğin, Korkuteli'nin Beyiçsusuz Mahallesi'nde gri suyu arıtma suyu olarak tarımda kullanacağız." şeklinde konuştu.

Antalya Modeli Türkiye'ye Örnek Oluyor

Başkan Böcek, uyguladıkları yerelden kalkınma modeliyle Türkiye'de birinci sırada yer aldıklarını vurgulayarak, "Fidan, tohum, su, elektrik gibi birçok alanda tarım sektörünü destekliyoruz. Tarım sektörü için devletin yetersiz kaldığı noktalarda biz devreye giriyoruz ve çiftçimizi destekliyoruz." dedi.

Çiftçilerin Verimli Topraklara İhtiyacı Var

Başkan Böcek, çiftçilerin verimli topraklara ihtiyacı olduğunu belirterek, "Siyaset her zaman yapılır ancak verimli topraklar üzerinde siyaset üstü davranmalıyız. Halkımıza hizmet ederken siyasi görüşlerimize bakmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Üretmek İçin Örgütlenme Şart

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız ise iklim değişikliğinin en büyük tehlike olduğunu vurgulayarak, "Su krize girdiğinde her şey sekteye uğrar. Antalya gibi tarımın ve turizmin temel kaynağı olan bölgelerde üretimi sürdürebilmek için örgütlenme şarttır. Kooperatifçilik, bu örgütlenmenin temel taşıdır." şeklinde konuştu.

Başkan Böcek Kooperatiflere Verdiği Destekle Takdir Topluyor

Toplantıda söz alan Demre Beymelek Sulama Kooperatifi Başkanı Ergün İnceoğlu, Başkan Böcek'e kooperatiflere sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Sizlerin enerji, boru, tohum desteği olmazsa kooperatifler ayakta kalamazdı. Tüm kooperatifler adına size minnettarız." dedi.

Antalya Modelinin Türkiye'ye Yayılması Gerekiyor

Ekonomist-gazeteci Meliha Okur'un moderatörlüğünde gerçekleşen 'Tarımsal Örgütlenme' konulu panelde Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, gazeteci Ali Ekber Yıldırım ve Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Simav da yer aldı. Toplantının moderatörü Meliha Okur, Antalya'nın yerelden kalkınma modelinin Türkiye'ye örnek olabileceğini ve bu modelin tüm tarım sektörüne anlatılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekirdağ'da denizin rengi değişti

Tekirdağ'da denizin rengi değişti