Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Sert Tepki: TDK Başkanı İstifa Etmeli!

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Sert Tepki: TDK Başkanı İstifa Etmeli!

Atatürkçü Düşünce Derneği, TDK Bilim Kurulu Üyesi Hayati Develi'nin Harf Devrimi'ni "travma" olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi. Dernek, TDK Başkanı'nın ya Develi'nin görevine son vermesini ya da istifa etmesini talep etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Sert Tepki: TDK Başkanı İstifa Etmeli!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türk Dil Kurumu (TDK) Bilim Kurulu Üyesi Hayati Develi'nin Harf Devrimi'ni "travma" olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi. Dernek, TDK Başkanı'nın ya Develi'nin görevine son vermesini ya da istifa etmesini talep etti.

TDK'nın Atatürk Devrimlerine Karşı Tavrı Eleştirildi

Türk Dil Kurumu'nun, Türkçe'nin gelişimi ve korunması amacıyla yürüttüğü çalışmaların, son yıllarda çeşitli eleştirilerin hedefi olduğu belirtiliyor. 1 Kasım 1928'de kabul edilen Türk Alfabesi'nin, okuryazarlık oranını artırarak Türk Ulusu'na büyük katkı sağladığı vurgulandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin açıklamasında, Hayati Develi'nin Harf Devrimi hakkında sarf ettiği "travma" ifadesi, hem bilimsel hem de tarihsel açıdan kabul edilemez olarak değerlendirildi. Dernek, bu tür açıklamaların Cumhuriyet Devrimleri'ne ve Atatürk'ün mirasına hakaret anlamına geldiğini belirtti.

istifa etmeli

Dernek, TDK Başkanı'na çağrıda bulunarak, Develi'nin Bilim Kurulu üyeliğinden derhal alınmasını veya başkanın istifa etmesini talep etti. Dernek, TDK'nın, Atatürk'ün ve Türk milletinin değerlerine uygun şekilde çalışması gerektiğini ifade etti.

Türk Dil Kurumu'nun, son yıllarda yayınladığı sözlüklerdeki hatalar ve dilbilimsel eksiklikler de eleştiriler arasında yer aldı. Dernek, bu durumun, kurumun bilimsel güvenilirliğine gölge düşürdüğünü belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçkili işletmeler bir bir kapanıyor: Vali istemiyor!

İçkili işletmeler bir bir kapanıyor: Vali istemiyor!