Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem “Asla vazgeçmeyeceğiz”

“Asla vazgeçmeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Prof. Dr. Bahriye Üçok’un canice katledilişinin 32’nci yılı dolayısıyla Demokrasi Şehitleri Parkı’nda anma töreni düzenledi. CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan, “Bahriye Üçok, bilim insanı ve siyasetçi kadın olarak laiklik mücadelesine önderlik yapmıştır. Cumhuriyet kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Asla vazgeçmeyeceğiz”

Anma törenine CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya İl Sekreteri Füsun Karaman, CHP İl yöneticileri, CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Chp Muratpaşa İlçe Bşk. Hasan Şahin ve yönetimi CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan ve yönetimi, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülnur Karaaslan, CHP Belediye Meclis Üyeleri Deniz Filiz ve Canan Keleş, gazeteci-aktivist Songül Başkaya ile partililer katıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal da anma törenine katıldı.

“KADINLARIN MÜCADELESİNE KATKI SAĞLADI”

“Atatürkçü düşüncenin ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucularından, çağdaş Türk kadın yaşamının öncülerinden, inancı akıl ve bilimle temellendiren Bahriye Üçok’u katledilişinin 32’nci yılında acı ve üzüntü ile anıyor, anısı önünde saygı ile eğiliyoruz” diyerek Bahriye Üçok’u yad eden CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan, “Yaşamı, mücadelesi ve ardında bıraktığı izlerle hatırlıyoruz. Bahriye Üçok, Türkiye'nin ilk kadın ilahiyatçılarından birisi olarak, öncelikle İslam dinini, Kur’an’ı temelinde açıklayıp, yorumlayan bir bilim insanıdır. Üniversitelerde aklın ve bilimin ışığında yeni nesiller yetiştiren çok değerli bir eğitimci olarak ileri çağdaş fikirleri ile kadınlarımıza örnek olmuştur. Türkiye'de kadınların özgürlük mücadelesine değerli katkılar sağlamıştır” diye konuştu.

“ÖNDERLER, GERİCİLERİN HEDEFİ OLDU”

Bahriye Üçok’un CHP’de milletvekilliği ve meclis üyeliği yaptığını hatırlatan Başkan Gülen Ercan, “Yaşamının her alanında ‘aydınlanmanın kadını’ olmuştur. Onun bu aydınlık yönü, özellikle kadınların aydınlanması için yaptığı çalışmaları, ne yazık ki bugün olduğu gibi o günlerde de, ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyen çevreleri rahatsız etmiştir. Bu karanlık çevreler Bahriye Üçok'u tehdit ederek susturmak istemişlerdir.  Bu güçlü kadını susturamayacaklarını anlayınca da haince bir planla kitap içine yerleştirilen bombayı kargo ile göndererek 6 Ekim 1990 tarihinde evinin önünde katletmişlerdir. Katilleri yakalanmış ceza almış görünse de, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana aydınlanma hareketinin önderleri, gericilerin ve karanlık güçlerin hedefi olmuşlardır” şeklinde konuştu.

“HAKLARIMIZ LAİK TOPLUMDA SAĞLANACAK”

Başkan Gülen Ercan, Bahriye Üçok’un laiklik mücadelesine önderlik yaptığını belirterek, “Laiklikten uzaklaşan bir toplum; bilimden, aydınlanmadan, çağdan kopar ve ayrışır. Laiklik birleştiricidir. Laiklikten uzaklaşmak kadınlar için yaşamsal açıdan tehlikedir. Ne yazık ki sadece ülkemizde değil tüm dünyada kadınlar şu yada bu sebepten öldürülüyorlar. Bu baskılara, şiddete karşın yine tüm kadınlar dünyanın her yerinde yaşamsal hakları için onurlu mücadelelerini sürdürüyorlar. Buradan Bahriye Üçok'un mücadeleci, devrimci ruhu ile bu onurlu mücadelenin her noktasında yer alan kadınlarımızı da selamlıyoruz. Bizler ve kadınlarımız yaşam haklarımız başta olmak üzere tüm haklarımızın laik bir toplumda sağlanacağı inancındayız” dedi.

“AYDINLIK YARINLARA YÜRÜYECEĞİZ”

Bahriye Üçok’un mücadelesini devam ettireceklerini dile getiren Başkan Ercan, “Cumhuriyet kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Her şeye rağmen bu aydınlığa ve Atatürk, mucizesine sahip olan bizler. Gelecek seçimlerde, halkın iktidarında, örgütlü kadın mücadelemizle, kadınlarımızla aydınlık bir Türkiye'de aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Konuşmamı bitirirken Bahriye Üçok'un anısı önünde; yaşamları boyunca büyük bir kararlılık ve inançla aydınlık bağımsız, hak ve adalet temelinde, demokrasiyle yönetilen bir Türkiye mücadelesi verirken bombalarla, hain pusularla, suikastlerle katledilen tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla ve özlemle anıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Arda KIR 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vural’ın yerine Karaaslan

Vural’ın yerine Karaaslan