Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem ASKON uçakla yardım taşıdı

ASKON uçakla yardım taşıdı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan öncülüğünde Antalya ASKON, deprem bölgesine yardım elini uzattı. Antalya’dan kaldırdıkları 6 uçak ile 200’e yakın yardım ekibi ve 90 ton yardım malzemelerini Adıyaman deprem bölgesine götürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ASKON uçakla yardım taşıdı

Pazarcık ilçe merkezli 10 ilde yaşanan deprem sonrası hızla organize olan ASKON Antalya Şubesi, deprem bölgesine 3 uçak yardım ve 180 insan desteği, 15 TIR ve 100 sahra çadırı yardımı götürdü. Urfan açıklamasında, uçaklar geri dönerken 540 vatandaşı da deprem bölgesinden Antalya’ya tahliye ettiklerini söyledi.

DEPREMZEDELERİ TAHLİYE ETTİLER

ASKON Genel Merkezi AFAD ve Valilikle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Cahit Urfan, “Dağıtım merkezlerine temel gıda ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, eldiven, bere, battaniyeden oluşan acil ihtiyaç malzemelerini Antalya’dan hazırlayarak götürüldü.

ASKON Antalya olarak 6 uçakla 200’e yakın yardım ekibi ve 90 ton yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştırıldı. Ayrıca Antalya’ya dönerken de binin üzerinde depremzede Antalya’ya tahliyesi yapılıyor” dedi.

 

AFAD İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

Urfan, “Olumsuz hava koşullarına rağmen yerelden gelen talepler doğrultusunda yardım malzemelerini hazırlıyoruz. Amacına uygunluğu açısından yardımlar oluşturulmadan önce mutlaka AFAD ile koordineli olunmalı ve yardım malzemeleri buna göre tedarik edilerek ve yetkililerin yönlendirdiği bölgelere ulaştırılmalıdır. Bu acı günleri devlet millet el ele birlikte omuz omuza dayanışma ile aşacağız. ASKON olarak üzerimize düşeni ziyadesi ile yapmaya gayret ediyoruz. İhtiyaç doğrultusunda desteğimizi sürdüreceğiz, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Toplam 6 uçak kaldırarak insan desteği ve yardım malzemesi ulaştırmaya devam eden ASKON Antalya, deprem bölgesinden vatandaşların tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı’ndan hastanedeki depremzedelere yardım

Konyaaltı’ndan hastanedeki depremzedelere yardım