Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın adı yurtta yaşatılacak

Asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın adı yurtta yaşatılacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aydın’da KYK yurdunda yaşanan asansör kazasında yaşamını yitiren Zeren Ertaş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunduğunu. Zeren Ertaş'ın adı yurtta yaşatılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın adı yurtta yaşatılacak
MUHABİR: Kamer Durdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy İkbaliye (Hasanpaşa) Mahallesi’nde bulunan bir binayı depreme karşı güçlendirerek kız yurduna dönüştürdü. Yurt, İBB Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmet vermeye başladı. Açılışa CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile yurtta kalan öğrenciler katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), önceki dönemde İBB lojmanı olarak tasarlanan, ardından bir vakfa yurt olarak tahsis edilen ve hukuki girişimlerle boşaltılan binayı depreme karşı güçlendirip kız yurdu olarak bugün hizmete açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aydın’da KYK yurdunda yaşanan asansör kazasında yaşamını yitiren Zeren Ertaş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunduğunu aktararak, “Çok büyük acı yaşayan bir anne ve babanın yanındaydım. Onlardan müsaade aldım. Annemiz ve babamız kırmadılar, kabul ettiler. İnşallah burada, birkaç hafta içerisinde bu acıyı yaşayan ailemizin, o güzel evladının, genç hemşehrimizin ismini yaşatacağız” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, İBB’nin yurt sayısının sıfır olduğuna vurgu yaparak, yurt açmanın dışında, dar gelirli ailelerin çocukları için okul öncesi eğitim kurumları açtıklarını, 75 bin üniversite öğrencisine karşılıksız eğitim desteği sunduklarını belirtti. Ayrıca İstanbul Vakfı olarak da ayrı bir statüyle 3 bin kız üniversite öğrencisine burs verdiklerini söyledi.

İBB’nin bu yeni yurdunda 225 genç kız öğrenci barınabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor 100. yılda 3 puanı aldı

Antalyaspor 100. yılda 3 puanı aldı