Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem “Arkalarında emperyalistler var”

“Arkalarında emperyalistler var”

Atatürk değerlerini koruma altına alan ‘Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’ isimli 5816 sayılı kanunun kalkmasını isteyenler sosyal medyada gündem oluşturdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Arkalarında emperyalistler var”

5816 Sayılı kanunun kaldırılmasını talep edenlere, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “Türkiye Cumhuriyeti’ni, Atatürk’ü yok etmenin ve siyasi istismar noktasında dini de kullanarak hedeflerine ulaşma isteklerinin arkasında emperyalist güçler olduğu kesin” diyerek cevap verdi.

“Bu tür provokasyonlara Türk milleti gelmiyor ve gelmeyecek” diyerek vatanın bölünmez bütünlüğünün önemini vurgulayan Başkan İbrahim Daş, “Türkiye Cumhuriyeti’ni, Atatürk’ü yok etmenin ve siyasi istismar noktasında dini de kullanarak hedeflerine ulaşma isteklerinin arkasında emperyalist güçler olduğu kesin. Bu milletin yüzde 99’unun ne Atatürk’le ne de Cumhuriyet ile bir derdi var. Gerçek en kısa sürede de ortaya çıkacak. Herkes anayasal hakkı olan Ata’sına sahip çıkmak adına 10 Kasım’da çelenklerini sundu. Anıtkabir’de milyonlarca insan Ata’sına sahip çıktı. Parlamenter rejime dönüş ile bunların hepsi bitecek” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTELİĞİMİZİ BÜYÜTMELİYİZ”

“Dünyada hiçbir devlet ne kurucusuna ne de kurucu iradeye yani milli iradeye hakarete izin vermez” diyen Başkan Daş, Türk Milleti’nin, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıktığını belirterek, “Mesela başka ülkelerde böyle bir kanun yok gibi önümüze gelen söylemler var. Bu durum o ülkelerde ki insanların kurucu iradeyle sorunlarının olmadığını gösterir. Bugüne kadar bu milli devleti yok etmek, parçalamak için etnik ve dinsel temelde her türlü kurum kullanılıyor. Bugüne kadar çok istisnai durumlar hariç böyle bir kanunun devreye sokulmadığı da ortadadır. Gelinen noktada her şey aşikar. Atatürk’ün emperyalizme karşı verdiği mücadele ortada. Örneğin Lozan Antlaşması bitiyor diyorlardı şu an Lozan bitmiyor diyorlar çünkü bu yalan bertaraf oldu. Bu tür söylemlere çok kapılmamak, sağduyulu olmak, vatanın ve milletin bütünlüğü için parlamenter rejime dönüş için birlikteliği nasıl büyütürüz bunu düşünmek gerekiyor” diyerek açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Finike’ye güven geldi

Finike’ye güven geldi