Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’nın Lavanta Bahçesi Üreticilere Umut Oluyor

Antalya’nın Lavanta Bahçesi Üreticilere Umut Oluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş'ın Yaylakılınçlı Mahallesi'nde kurduğu lavanta bahçesi, kırsal bölgede yaşayan üreticilere büyük destek sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’nın Lavanta Bahçesi Üreticilere Umut Oluyor
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş'ın Yaylakılınçlı Mahallesi'nde kurduğu lavanta bahçesi, kırsal bölgede yaşayan üreticilere büyük destek sağlıyor. Bahçede hasat edilen lavantalar ve yazar Necla Öngüç’ün projeden ilham alarak yazdığı ‘Lavanta Salıncağı’ kitabı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e hediye edildi.

Lavanta Bahçesi Üreticilere Can Suyu Oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ‘Yerelden Kalkınma Projesi’ kapsamında 3 yıl önce Kaş'ın Yaylakılınçlı Mahallesi'nde başlatılan lavanta hibesi, tarıma atıl arazilerin kazandırılmasını amaçladı. Dikilen lavantalar, üç yıl içinde görsel bir şölen oluşturarak bahçenin renkli ve keyifli bir manzaraya kavuşmasını sağladı. Bu yıl yapılan hasatla birlikte, bahçede elde edilen lavantalar üreticilere önemli bir alternatif gelir kaynağı sundu.

‘Lavanta Salıncağı’ Kitabı Başkan’a Sunuldu

Hasat edilen lavantalar ve Necla Öngüç’ün yazdığı ‘Lavanta Salıncağı’ adlı kitap, Başkan Muhittin Böcek’e hediye edildi. Başkan Böcek, hediye edilen lavantalar için teşekkür ederek, “Kurulan lavanta bahçesi, üreticilerimize alternatif ürün yetiştiriciliğinde büyük bir destek oldu. Atıl durumda kalan tarım arazilerini bu tür projelerle yeniden tarıma kazandırıyoruz. Lavanta hasadının bol ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Genç Gönüllüler ve Ek Gelir Kaynağı

Lavanta bahçesindeki hasada Genç Antalya Gönüllüleri de katıldı. Gönüllüler, ilk kez lavanta hasadı yapmanın yanı sıra, lavantalardan taç yaparak keyifli vakit geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, projeyle ilgili olarak, “Sulama sorunları yaşanan bu mahallede başlattığımız tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, bölge halkına yeni bir gelir kaynağı sağlıyor. Lavanta bahçeleri, aynı zamanda bal üretimi açısından da önem taşıyor ve arıların ilgisini çekiyor” açıklamasında bulundu.

Üreticiler ve Mahalle Muhtarı Teşekkür Etti

Lavanta üreticisi İbrahim Ülker, “Büyükşehir Belediyesi'nin hibe ettiği lavanta fideleriyle atıl arazimi değerlendirme fırsatı buldum. Üç yıl önce diktiğimiz lavantaları bugün hasat ediyoruz. Proje bölge için büyük bir fayda sağladı” dedi. Yaylakılınçlı Mahalle Muhtarı Yasemin Kocaer de, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin lavanta fideleri için Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kağıthane'de Freni Tutmayan Otomobil Dehşeti: Bir Kadın Yaralandı

Kağıthane'de Freni Tutmayan Otomobil Dehşeti: Bir Kadın Yaralandı