Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'nın Gülüklü Çorba'sı UNESCO Listesine Taşınıyor!

Antalya'nın Gülüklü Çorba'sı UNESCO Listesine Taşınıyor!

Alanya Belediyesi, Alanya'nın eşsiz lezzeti Gülüklü (Hülüklü) Çorba'nın UNESCO'nun ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne dahil edilmesi için çalışmalarına başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın Gülüklü Çorba'sı UNESCO Listesine Taşınıyor!
KAYNAK: İHA

Alanya Belediyesi, Alanya'nın eşsiz lezzeti Gülüklü (Hülüklü) Çorba'nın UNESCO'nun ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne dahil edilmesi için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Şube Müdürü Aysun Çobanoğlu Davulcu ve ekibi, Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi’nde bir araya geldi. Toplantıda; Alanya'nın yöresel mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan ve "Mahreç İşareti" ile koruma altına alınan Antalya ve Alanya'nın tescilli ilk çorbası Gülüklü Çorba'nın hazırlanış süreci detaylarıyla kayıt altına alındı.

Alanya'nın Gastronomi Mirası UNESCO'ya Sunuluyor

Alanya Belediyesi, Mutfak Mirası Alanya Projesi ile yöresel lezzetlerin markalaşması ve ulusal envanterde yer alması için yoğun çaba sarf ediyor. Ülke genelindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri’nin koordinasyonunda sürdürülen çalışmalarla, Alanya'nın zengin gastronomi kültürü dünya çapında tanıtılacak. UNESCO önderliğinde yürütülen envanter çalışmalarında yer almak, Alanya'nın gastronomi şehirleri arasında önemli bir konum elde etmesine katkı sağlayacak.

Çapa: "Gülüklü Çorba, UNESCO Yolunda"

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, çalışmalar hakkında şunları söyledi: "Alanya, farklı kültürlerin buluştuğu ve kendi öz değerlerini koruyan bir turizm destinasyonu. Mutfak kültürüyle ilgili olarak Alanya Belediyesi tarafından tescillenen coğrafi işaretli Gülüklü Çorbamız, şimdi UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için gün sayıyor. Bu süreç, Gülüklü Çorba'nın evlerimizden düğünlerimize, mevlitlerimize, cenazelerimize ve davetlerimize kadar her anında önemli bir lezzet olarak var olmasını sağlayacak. Bundan sonraki adımlarda, diğer yerel lezzetlerimizi de tanıtmak ve korumak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gülüklü Çorba gibi Alanya'nın diğer lezzetlerini denemek isteyen herkesi Alanya Kalesi'ndeki Belediye Mutfak Kültür Evi'ne bekliyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Macron Fransa Başbakanı Attal'dan Görevde Kalmasını İstedi

Macron Fransa Başbakanı Attal'dan Görevde Kalmasını İstedi