Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da yurt gerilimi

Antalya’da yurt gerilimi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Gazipaşa Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilen depremzedelerin yurttan zorla çıkarıldığını iddia eden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un sözleri sonrası olayı  araştırdık.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da yurt gerilimi

Yurtta kalan depremzedelerin şehirlerinde konteyner imkanının sağlandığı belirtilirken Öztunç ise, depremzedelere konteyner tahsis edilmediğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un sosyal medya hesabından paylaştığı, “Antalya Gazipaşa’daki KYK yurdunda bulunan Kahramanmaraş ve Hataylı depremzedeler maalesef yurttan zorla çıkartılıyor. Evleri yıkılmış gidecek yeri olmayan insanları sokağa atıyorlar. Seçimler bitti AKP’nin gerçek yüzü yine ortaya çıktı” iddialar üzerine, görüştüğümüz Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun olayın farklı boyutları olduğunu belirtti. Gazipaşa KYK yurdunda kalan bir depremzede için Kahramanmaraş’ta konteyner tahsis edildiği ancak depremzedenin Kahramanmaraş’a geri dönmek istemediği için 2 ay sonra üniversite öğrencilerinin hizmetine açılacak olan KYK yurdundan çıkmak istemediği belirtildi. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, depremzedelere, Kahramanmaraş’ta konteyner tahsis edilmediğini dile getirdi.

“DEVLET TÜM İMKANLARI SAĞLADI”

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun ise “Kahramanmaraş milletvekilimiz keşke bizi arayarak bilgi alsaydı. KYK yurdunda bir kişi var. Bu kişiye memleketi olan Kahramanmaraş’ta konteyner çıkmış ama gitmiyor. KYK yurtlarına, her ilden ailelerin çocukları gelecek ve eğitim alacak. Türkiye genelinde bütün yurtların tadilat ve bakımlarının yapılarak okullar açıldığında yerleştirilmesi gerekiyor. Devlet kendi şehirlerinde depremzedelere imkanlar sağlıyor. Devlet tabi ki vatandaşını yalnız bırakmaz ama o koşulları devlet kendi şehirlerinde onlara sağlıyor ve 2 ay sonra üniversiteler açılınca öğrenciler devletin yurduna gelecek. Devlet depremzedelere ‘çıkın sokakta kalın’ demez. Depremzedelerin barınma ve yemek gibi tüm imkanlarını sağlayan devlet ama öğrencilerin okulları açılacak. Dünyanın bir sürdürülebilirliği olmalı. Devlet vatandaşa tüm imkanları sağladı” ifadelerini kullandı.

“DEPREMZEDELER YURTLARDAN ÇIKARILMADI”

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Depremzedelerimiz ilk gün yurtlarda nasıl kalmaya devam ediyorsa şu an da öyle devam ediyor. Devlet şu an konteyner isteyen kişilere konteyner sağlıyor, maddi yardım isteyene de maddi yardım yapıyor. AFAD tarafından koordine edilen bir durum söz konusu. Biz depremzedelerimiz için başından itibaren ne yapıyorsak öyle devam ediyoruz. Depremzede kendi isteği ile ayrılmak isteyince ayrılabiliyor. Yurtlarımızdan çıkarılan tek bir depremzede yok. Antalya 200 bin depremzedeyi ağırladı. KYK yurtlarında 11 bin kişi kalıyordu. Şu an yurtlarda 3 bin depremzede kalıyor. AFAD  KYK yurtlarında kalan depremzedelerin bundan sonraki süreci ile ilgili bir çalışma yürütüyor. Her depremzededen talep alarak isteğine göre hareket ediliyor. Bizim için elzem olan eylül ayında okullar açılacağı için öğrencilerin kalacağı yurtları bir an önce hazırlamaktır ama ilk günden itibaren sunduğumuz hizmeti bugün de sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun birçok hükmünü iptal etti

AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun birçok hükmünü iptal etti