Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da Kiracılar İsyanda! Kiracılar Sahipsiz Kaldı!

Antalya'da Kiracılar İsyanda! Kiracılar Sahipsiz Kaldı!

Türkiye’nin büyük illerinde kira fiyatları artışı sebebiyle ortaya çıkan barınma krizi gün geçtikçe büyüyor. Antalya’da kurulan Kiracılar Dayanışma Platformu, geçtiğimiz haftalarda TBMM’ye giderek 36 maddelik çözüm önerilerini siyasilere iletmişti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Kiracılar İsyanda! Kiracılar Sahipsiz Kaldı!

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya giden Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri, 36 maddelik çözüm önerilerini siyasilere aktardı. Antalya Milletvekillerinden Aykut Kaya ve Serap Yazıcı Özbudun ile görüşen kiracılar, çözüm önerilerini siyasilere aktardı. Antalya Milletvekillerinden istedikleri karşılığı bulamayan platform üyeleri CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Talan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve MHP Ordu Milletvekili Naci Şentürk ile görüştü. AKP, CHP, MHP ve HEDEP’in Antalya milletvekilleri ile görüşemeyen platform üyeleri, bulabildikleri tüm siyasilere konuyu anlattı. İYİ Parti Milletvekili Aykut Kaya, konuyu TBMM’de dile getirerek, partisi ile birlikte Meclis’e önerge sundu. İYİ Parti’nin ‘Barınma Krizi ve Fahiş Kira Artışları Araştırılsın’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

“MÜLTECİLERE VERİLEN DESTEK KİRACILARADA VERİLSİN”

Barınma krizi ve Ankara’da ki siyasilerin bir çoğunun konuya eğilmediğinden yakınan Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucusu Cengiz Kul, “Ankara’ya sadece Antalya değil tüm Türkiye’de ki dar gelirli, asgarî ücretli, emekli, öğrenci, memur kesimini etkileyen yüksek kiralar ve barınma sorunu ile gitmiştim. Elimizden gelen her şeyi yaptık. AKP, MHP ve CHP Antalya milletvekillerine ulaşamama üzüntüsü içerinde ayrıldık. Türk halkı pandemi sonrası bir zulme uğruyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Anneler babalar evlerinde huzurlu değil. Öğrenciler okullarda mutlu değil. Bunu çözün. Türk halkı kimsenin piyonu değildir, seçimden seçime halka karışıp sonrasın da halka arkanızı dönüyorsunuz. Halk kirasını ödeyemiyor sokağa atılıyor çocuğuna beslenme ve giyinmesi konusunda can çekişiyor. Seçmenler Türk halkını yönetmek için seçerken bu bize sahip çıkar diye oy veriyor ama görüyoruz ki sadece bir piyon halinde görülüyoruz. Türk halkı vefalıdır vur kafasına elinden al ekmeğini. Türk halkının canı burnun da artık sayın yöneticilerimize buradan çağrı yapıyorum. Türkiye’de kiracılar barınamıyor, mültecilere yapılan yardımlar gibi bizde destek istiyoruz” dedi.WhatsApp Image 2023-11-26 at 18.15.12

“RAHAT BİR NEFES ALMAK İSTİYORUZ”

Kiracılar Dayanışma Platformu Üyeleri Seda Kul, “Bu halk artık bastırılmış değil korkmadan hakkını savunan bir toplum olmalıdır.  Hak arayana uygulanan mobing ortadan kalkmalıdır bizler yaptığımız basın açıklamalarında hep dile getirdik ev sahibi kiracı ayrıştırması ortadan kalkmalı ve halk gözünü açmalıdır. Birbirimize düşersek ülkemizi kaybederiz.  Gelin birlikte mücadele edelim. Artık öğrenciler intihar etmesin, anneler babalar çaresizlikten kendisine zarar vermesin. Çocuklar evlerinde korkuyla oturmasın artık güvenli bir ülkede devletimizi hissederek rahat bir nefes alalım. TOKİ gibi konutların biz dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından kiraya verilmesini ve ücretlerinin belirlenirken asgari ücretin baz alınmasını istiyoruz. Bizler sadece barınma ve beslenme ihtiyacımızı sağlamak için çırpınıyoruz. Barınma kişilerin insafına bırakılmış durumda” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da başkanlık yarışı 

Antalya’da başkanlık yarışı