Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da gece müzeciliği

Antalya'da gece müzeciliği

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adrasan turizm merkezine bağlı Kumluca ilçesinde turizmcilerle bir araya geldi. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da gece müzeciliği
KAYNAK: İHA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adrasan turizm merkezine bağlı Kumluca ilçesinde turizmcilerle bir araya geldi. Toplantı, Adrasan’daki bir otelin toplantı salonunda gerçekleşti. Bakan Ersoy, turizmcilerin sorunlarını dinledi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Gece Müzeciliği ile Turizmi Destekleme

Bakan Ersoy, Olympos ve Phaselis gibi bölgelerde gece müzeciliği ile turizmi destekleyeceklerini belirtti. Gündüz saatlerinde 40 derece sıcaklıkta turistlerin bu bölgeleri gezmek istemediğini ifade eden Bakan, gün batımıyla birlikte turistlerin otellerden çıkarak bu alanları ziyaret etmelerini hedeflediklerini dile getirdi.

Antalya’nın Hızlı Büyümesi ve Göç

Bakan Ersoy, Antalya’nın 2,6 milyon ila 2,7 milyon nüfusa sahip olduğunu vurguladı. Hem yurt içinden hem de yurt dışından ciddi bir göç alan Antalya’nın artık cazibe merkezi haline geldiğini belirten Bakan, “Duran Antalya’nın hiç şansı yok. Her zaman koşan bir Antalya’ya ihtiyacımız var. Yani hep koşması lazım. Çünkü hızlı büyüyen bir şehirle karşı karşıyayız. Ülkemizden ve ülke dışından göç alıyoruz. Bu nedenle yönetimin emin ellerde olması gerekiyor” dedi.

Geleceğe Miras Programı

Bakan Ersoy, “Geleceğe Miras” adını verdikleri programla kıyı kentlere önemli kaynaklar aktardıklarını ve 12 aylık kazı çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini ifade etti. Geçmiş 60 yılda Türkiye’de yapılan arkeolojik çalışmaları gelecek dört yılda gerçekleştireceklerini belirten Bakan, yoğun bir kazı süreciyle eski 2 aylık çalışma süresini 12 aya çıkardıklarını da paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
17 Mart 2024 TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? Bugün kanallarda ne var?

17 Mart 2024 TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? Bugün kanallarda ne var?