Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da Denizcilik Gelişiyor!

Antalya'da Denizcilik Gelişiyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi’ndeki Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi’nde fiziki düzenleme ve sergileme şartlarını iyileştirecek çalışmalarını sürdürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Denizcilik Gelişiyor!
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi’ndeki Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi’nde fiziki düzenleme ve sergileme şartlarını iyileştirecek çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile iş birliği yaparak merkezdeki deniz canlısı türlerinin yenilenmesi ve çoğaltılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Deniz Canlıları Deformasyona Uğradı

Daha önce “Deniz Biyoloji Müzesi” adıyla hizmet veren ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Müzeler Müdürlüğü tarafından binanın fiziki şartlarının müze olarak kullanılmasının uygun olmadığı belirtilerek müze ibaresi kaldırılan alan, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla “Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi” olarak hizmet vermeye başladı. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği bölümü tarafından düzenlenen raporda, merkezde kimyasal sıvı içerisinde sergilenen ölü deniz canlılarının büyük çoğunluğunun temsil ettiği türün özelliklerini göstermeyecek şekilde deformasyona uğradığı belirtildi.

Antalya’nın İlk Deniz Müzesi Kurulacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hem Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi’nin fiziki ve sergileme şartlarını iyileştirmek, hem de türlerin yenilenmesi ve çoğaltılması amacıyla çalışma yürütüyor. Bu çalışmalar sürerken, deniz kenti olan Antalya’da denizlerin korunması ve denizciliğin geliştirilmesi adına çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye, Antalya’ya bir Deniz Müzesi kazandırmak için de çalışma yapıyor. Antalya’da ilk defa yapılacak olan Deniz Müzesi, kentin turizm ekonomisine de katkı sağlayacak. Müzede, denizciliği geliştirme ve koruma adına eserler sergilenecek. Deniz Müzesi’nin hayata geçirilmesiyle, Kaleiçi’ndeki Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi taşınarak müze standartlarına getirilecek ve içerisinde yer alacak deniz canlısı türlerinin daha nitelikli bir şekilde teşhir edilmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Euroleague'de haftanın en değerlisi Anadolu Efes oyuncusu Will Clyburn oldu

Euroleague'de haftanın en değerlisi Anadolu Efes oyuncusu Will Clyburn oldu