Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Felç Oldu! Yağmur Yine Hayatı Durdurdu

Antalya Felç Oldu! Yağmur Yine Hayatı Durdurdu

Antalya’da etkili olan yoğun yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar suyla kaplandı ve bir esnaf, iş yerine su girmemesi için araç sürücülerini tehlikeye rağmen uyarmaya çalıştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya’da etkili olan yoğun yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar suyla kaplandı ve bir esnaf, iş yerine su girmemesi için araç sürücülerini tehlikeye rağmen uyarmaya çalıştı.

Meteoroloji’den Turuncu Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, turizm kenti Antalya için turuncu kodla uyarıda bulundu. Öğleden sonra etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış, özellikle Kepez ilçesinde etkili oldu.

Cadde ve Sokaklar Sular Altında

Sağanak yağış sonucu cadde ve sokaklar suyla doldu. Araçlar güçlükle ilerlerken, özellikle Kültür Mahallesi Kafeler Caddesi su altında kaldı. Caddeyi boydan boya kaplayan sudan araçlar güçlükle ilerledi. Yoldan akan sular dereyi andırdı.

Vatandaşlar Zor Anlar Yaşadı

Vatandaşlar, sular altında kalan kaldırım ve yoldan geçemeyince çareyi dalarak geçmekte buldu. Bisiklet ve motosiklet sürücüleri, suda ilerlerken büyük zorluk yaşadı. Bir genç ise su altındaki kaldırımdan elektrikli scooterle ilerlediği görüldü.

İş Yeri Su Basma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Kavşakların kesişme noktasında rögarın patlaması ve tahliye kanalının suyu çekmemesi nedeniyle bir iş yeri su basma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İşletme sahipleri kapının önüne kum torbalarıyla önlem aldı, yoldan geçen araçların yavaş geçmesi noktasında sürücüleri sık sık uyardı.

İşletme Sahibi: “Önlem Almaya Çalıştık”

İşletme sahibi Bilal Orhan, “Rögar da patladı. Burada mazgallar suyu çekmiyor. Her yağmurda problemi yaşıyorum. Bu sokak kafeler caddesi boydan boya aynı şekilde her yağmurda aynı. İçeriye su giriyor, geçen yağmurda 500 binin üzerinde zararım oldu. Bu afetin geleceği belliydi, önlem alınmadı. Kendi çapımızda önlem almaya çalıştık” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 03 05 Saat 19.53.51 F74F9152

Hal Feci Halde 

Toplatancı Hali Güney Kapısının önü yoğun yağış sebebiyle göle dönüştü. Yoluna devam edemeyen sürücüler halin içine girdi. Geçtiğimiz yıl da aynı durum medyadana gelmişti gece geç saatlerde olan gölü fakedemeyen sürücüler mahsur kalmıştı. 

Bu senede de durum değişmedi

Geçtiğimiz haftada olan felakatte de aynı durum yaşanmıştı. Yetkililerin hala buraya bir çözüm bulmamış olması dikkat çekti.

Fotoğraf: Nizamettin Özmen

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Saadet Partili Belediye Başkan Adayına Ağaç Şoku! Ayağı Kırıldı!

Saadet Partili Belediye Başkan Adayına Ağaç Şoku! Ayağı Kırıldı!